J. Olekas: Lietuva pirmus instruktorius į Iraką gali išsiųsti dar šiemet | Diena.lt

J. OLEKAS: LIETUVA PIRMUS INSTRUKTORIUS Į IRAKĄ GALI IŠSIŲSTI DAR ŠIEMET

  • 0

Lietuva pirmuosius dešimt karinių instruktorių į Iraką gali išsiųsti šių metų pabaigoje arba vėliausiai pirmaisiais kitų metų mėnesiais, sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Šie instruktoriai apmokys vietines karines pajėgas kovoti su grupuote „Islamo valstybė“.

„Kalbamės su sąjungininkais, kur galėtume siųsti instruktorius, kokios ten bus sąlygos. Jiems dar reikia pasiruošti taktiniais ir medicininiais dalykais, tai, tikiuosi, kad dar šiais metais suspėsime sudalyvauti, o vėliausiai - kitais metais“, - BNS pirmadienį sakė ministras.

Antradienį jis išvyks į Vašingtoną, kur dalyvaus prieš „Islamo valstybę“ kovojančios globalios koalicijos gynybos ir užsienio reikalų ministrų susitikime.

J.Olekas teigė, kad Lietuva tokiame susitikime dalyvaus pirmą kartą, nes į koalicijos veiklą įsitraukė šiais metais, Seimui leidus siųsti Lietuvos karius į Iraką.

Ministras patvirtino, kad pirmiausia į Iraką Lietuva siųs apie dešimt karių.

„Irake visada pavojinga, bet mes būsime sąjungininkų stovykloje, tai ten naudojamos visos apsaugos priemonės ir tai leidžia užtikrinti karių saugumą“, - sakė J.Olekas.

Karinius instruktorius į Iraką anksčiau yra išsiuntusios Latvija ir Estija.

„Islamo valstybė“ šiuo metu kontroliuoja dalį Sirijos ir Irako teritorijos, taip pat nedidelius rajonus Libijoje, Nigerijoje ir Afganistane. Ši grupuotė didžiąją dalį turimų teritorijų užėmė nuo 2011 metų, kai prasidėjo pilietinis karas Sirijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS