Jaunųjų šaulių stovyklose – daugiau nei 5,6 tūkst. jaunuolių, vaikai iš Ukrainos | Diena.lt

JAUNŲJŲ ŠAULIŲ STOVYKLOSE – DAUGIAU NEI 5,6 TŪKST. JAUNUOLIŲ, VAIKAI IŠ UKRAINOS

  • 0

Pirmadienį prasidedančiame Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vasaros stovyklų jauniesiems šauliams sezone dalyvaus daugiau nei 5,6 tūkst. jaunuolių nuo 11 iki 18 metų, lankysis ir vaikai bei jaunuoliai iš Ukrainos.

Kaip pranešė visuomeninė organizacija, dalis stovyklų skirtos jauniesiems šauliams, norintiems įgyti pasirengimo lygį žyminčius pakopų skiriamuosius ženklus, nes rengimas vyksta pagal keturių pakopų ugdymo programą. Pirmoji ir antroji pakopos yra labiau įvadinės, trečioji orientuota į lyderių rengimą, o paskutinė ketvirtoji – lyg įvadas žengiant į suaugusių šaulių gretas.

„Šiemet sulaukėme rekordinio stovyklautojų skaičiaus, – pranešime cituojamas LŠS vado pavaduotojas, Jaunųjų šaulių vadas Tadas Venskūnas. – Vasaros stovyklos yra tarsi baigiamasis jaunųjų šaulių rengimo akordas, vainikuojantis visų metų darbą. Džiaugiamės ir gausiu būriu moksleivių bei svečiais iš kitų valstybių“

Atvyksta 36 jaunuoliai iš Kijevo, Lvovo ir Luhansko kadetų licėjų. Jų pasirengimas šiek tiek skiriasi nuo vakarietiško. Tai labiau sukarintos organizacijos nei mūsų.

Pasak jo, šiais metais 15-us metus rengiamoje tarptautinėje, sukarintoje stovykloje „Žalgiris“, orientuotoje į vyresnius, 16–18 metų jaunuolius, dalyvaus giminingų organizacijų atstovai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos bei Ukrainos.

„Atvyksta 36 jaunuoliai iš Kijevo, Lvovo ir Luhansko kadetų licėjų. Jų pasirengimas šiek tiek skiriasi nuo vakarietiško. Tai labiau sukarintos organizacijos nei mūsų, – sako T. Venskūnas.

Jaunesnių vaikų grupė iš Ukrainos šiais metais atvyks ir į Alytaus apskritį, kur organizuojama LŠS stovykla „Ukrainos vaikai“.

„Paprastas dėmesys gali dovanoti didžiulį džiaugsmą. Situacija Ukrainoje sudėtinga: vaikai iš okupuotų teritorijų išsibarstę po visą šalį, mokyklos perkeltos, dirba nuotoliu. Vaikų, kurie turi tėvus, padėtis kiek geresnė, o juos praradusiems trūksta visko, bet labiausiai – dėmesio“ , – sako Robertas Gabulas, Lietuvos garbės konsulas Luhansko srityje ir Lietuvos šaulių sąjungos padalinio Ukrainoje vadas.

R. Gabulo iniciatyva, į LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių pirmosios rinktinės Alytaus apskrityje organizuojamą jaunųjų šaulių stovyklą atvyksta 23 vaikai iš Luhansko srities, Sjevjerodonecko 14-osios vidurinės mokyklos. Kartu su ukrainiečiais birželio 12–18 dienomis stovyklaus ir Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos moksleiviai, jaunieji šauliai.

Savaitę truksiančioje stovykloje, Lietuvos ir Ukrainos moksleiviai ilsėsis Dvarčėnų dvare bei keliaus po Lietuvą.

LŠS jaunimui skirtos stovyklos organizuojamos nuo Sąjungos atkūrimo jau daugiau nei 30 metų. Vaikai iš Ukrainos įvairiose LŠS jaunųjų šaulių stovyklose poilsiauja bene kasmet nuo 2014-ųjų.

Visose LŠS organizuojamose stovyklose vaikai ir jaunuoliai laiką leidžia nemokamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS