JAV mokslininkai: liepa buvo karščiausias mėnuo per dabartinę istoriją | Diena.lt

JAV MOKSLININKAI: LIEPA BUVO KARŠČIAUSIAS MĖNUO PER DABARTINĘ ISTORIJĄ

  • 1

Liepa buvo karščiausias Žemės mėnuo per dabartinę istoriją ir pasiekė naują pasaulinio karščio ribą per 137 metus, kai vykdomi tokie stebėjimai, trečiadienį pranešė JAV vyriausybės mokslininkai.

Savo pranešime Nacionalinė vandenyno ir atmosferos tyrimų administracija (NOAA) nurodė, kad pasaulinis temperatūrų, matuotų sausumos ir vandenyno paviršiuje, vidurkis 2016 metų liepą „buvo didžiausias ir liepos mėnesiams, ir visiems kitiems mėnesiams NOAA pasaulinės temperatūros duomenų registre, kuris pradėtas vesti 1880 metais“.

Ankstesnis karščiausio planetos mėnesio rekordas priklausė 2015 metų liepai.

Naujasis rekordas taip pat žymi jau 15-tą iš eilės mėnesį, kai viršijami mėnesio temperatūros rekordai, ir tai yra „ilgiausias toks periodas per 137 metus“, kai fiksuojami tokie duomenys, nurodė NOAA.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romas Zubinas-Tęsėjas

Kad Žemėje temperatūra kasmet kyla, tai visiškai natūralu!!! Nenatūralu yra tai, kad mokslininkai iki šiol nežino - kodėl ji kyla?! Beje, šią mįslę padėjo įminti lietuvio, jau prieš 10 metų atrasti ir mokslininkams vis dar nežinomi - Trečiasis Žemės ašies fizinis judėjimas! Kas tai per atradimas - skaitykite atradėjo kauniečio geofiziko-proistoriko inž. Romualdo Zubino penkiaknygę "Per praeitį į ateitį". Dabartiniams mokslininkams garbės nedaro ir tai, kad suplaka į vieną visumą ne tiktai vandenyno bei žemyno temperatūrines reikšmes, bet ir abiejų žemės pusrutulių!? Mat jie, vargšai, vis dar nežino, kad jau nuo mūsų eros pradžios Šiauriniame Žemės pusrutulyje temperatūra pastoviai kyla, pietiniame- krenta. ŠI TENDENCIJA, PAGAL TREČIĄJĮ ŽEMĖS AŠIES JUDĖJIMĄ, ŽEMĖJE LAIKYSIS IKI ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOS!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS