Judėjimo kontrolė bus vykdoma pagrindiniuose keliuose, bus leidžiama vykti aplinkkeliais | Diena.lt

JUDĖJIMO KONTROLĖ BUS VYKDOMA PAGRINDINIUOSE KELIUOSE, BUS LEIDŽIAMA VYKTI APLINKKELIAIS

Nuo antradienio, kai judėjimo ribojimai bus taikomi šešiolikoje savivaldybių, policija žada taikyti panašias kontrolės priemonės, kokios veikia šiuo metu, tranzitu bus galima vykti aplinkkeliais, nekertant miestų, BNS informavo ministerijos ir policijos atstovai.

„Stacionarių postų nuolatinių 24/7 nebus, bet bus savivaldybėse sustiprinta kontrolė, tie postai gali atsirasti bet kuriuo metu, bet kurioje vietoje“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Aišku, pagrindinis dėmesys bus į pagrindinius, didesnius kelius. Dėl mažų kelių bus sprendžiama eismą ribojančiais ženklais, tikimės, kad prisidės ir ženklus įrengs savivaldybės, o visi pagrindiniai keliai bus prižiūrimi, bet ne 24/7 principu, o tokiu principu kaip savaitgalį, pavyzdžiui“, – sakė jis.

Žmonės, išsiruošę į ilgesnę kelionę, turėtų patys pasitikrinti, į kurias savivaldybes vykti negalima. Kol kas nėra aišku, ar prie jų atsiras įspėjimai – tuo, pasak policijos atstovo, turėtų pasirūpinti pačios savivaldybės.

Vykstant tranzitu per vieną iš ribojamų savivaldybių bus taikomas protingumo kriterijus, leidžiant vykti aplinkkeliais nekertant gyvenviečių.

„Jeigu žmogus važiuos iš Vilniaus į Šiaulius, pro Panevėžį, jeigu jis važiuos aplinkkeliu ir neužsuks į Panevėžio miestą, viskas tvarkoj, jis tuo aplinkkeliu gali pravažiuoti“, – sakė R. Matonis.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, savivaldybėse, kuriose judėjimo kontrolė yra atlaisvinama, nebus tikrinama, ar į jas neatvyko „juodųjų“ savivaldybių gyventojai.

„Judėjimo kontrolė galios įvažiuojant ir išvažiuojant iš tų savivaldybių, kuriose judėjimo apribojimai lieka galioti“, – rašoma BNS atsiųstame komentare.

Vyriausybė pirmadienį iki mėnesio pabaigos pratęsė judėjimo ribojimą 16 savivaldybių, tarp jų – Vilniuje ir jo rajone, Klaipėdoje, Neringoje.

Judėjimo ribojimai nuo antradienio iki balandžio 1-osios pratęsti tarp Biržų rajono, Klaipėdos miesto, Kupiškio rajono, Marijampolės, Neringos, Panevėžio miesto ir rajono, Šalčininkų rajono, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Trakų rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Vilniaus miesto ir rajono bei Visagino savivaldybių.

Čia ir toliau galios draudimas atvykti ir išvykti, išskyrus išimtinius atvejus, taip pat būtų galima judėti tarp žiedinių savivaldybių.

Tęsti judėjimo ribojimus Sveikatos apsaugos ministerija pasiūlė tose savivaldybėse, kur 14 dienų naujų COVID-19 atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 200 ir daugiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

>>> E \\\\\.../////

>>>Tai ką nežinai kas 'valdo' šalį ??? Taip cirkas su labai brangiais bilietais.

rv

Noreciau kad p Matonis paaiskintu savo pavyzdi. Vilnius ir rajonas karantine tai kaip zmogus is ten gali vykti i Siaulius?

E

Nu na.. didesnės nesąmones ir sugalvoti turbūt negalėjo . Klounų cirkas :D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS