Jungtinis štabas turi naują vadą | Diena.lt

JUNGTINIS ŠTABAS TURI NAUJĄ VADĄ

  • 3

Antradienį Lietuvos kariuomenės Jungtiniam štabui pradėjo vadovauti generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras. Per oficialią ceremoniją karininkas pakeitė penkerius metus štabui vadovavusį brigados generolą Vilmantą Tamošaitį, jis skiriamas į Lietuvos gynybos atašė Vokietijoje pareigas.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad V.Vaikšnoras savo kalboje pakvietė visus kariuomenės padalinius ir toliau stiprinti Lietuvos kariuomenės kovinę parengtį, kartu kelti Lietuvos saugumo lygį.

Iki paskyrimo į naująsias pareigas V.Vaikšnoras trejus metus vadovavo Baltijos gynybos koledžui Tartu, Estijoje. Prieš tai jis ėjo Krašto apsaugos ministerijos patarėjo pareigas, buvo Lietuvos karinis atstovas prie NATO ir Europos Sąjungos, NATO karinio komiteto dekanas.

Generolas taip pat yra vadovavęs Krašto apsaugos ministerijos gynybos štabui, ėjęs tuometinės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo viršininko-vado pavaduotojo pareigas.

Jungtinis štabas vadovauja ir palaiko karines operacijas Lietuvoje ir užsienyje, planuoja ir vadovauja jungtiniams Lietuvos kariuomenės ir tarptautiniams mokymams. Štabas taip pat koordinuoja ir kontroliuoja Lietuvos kariuomenės kovinį rengimą, koordinuoja Lietuvos kariuomenės karinių vienetų dalyvavimą karinio bendradarbiavimo programose.

GALERIJA

  • Jungtinis štabas turi naują vadą
  • Jungtinis štabas turi naują vadą
  • Jungtinis štabas turi naują vadą
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klausimas

Liberalai taip pat turi naują vadą, bet kur dingo jų misteris Masiulis 106000?

Kęstas

Su kuo eisime obuoliauti, ponai ir ponios? Amerikiečiai, norėdami efektyviau pasipriešinti Hitleriui, ėjo obuoliauti su rusais. Mums tas jų obuoliavimas kainavo daug dešimtmečių obuoliavimo su Brežnevu. Dabar amerikiečiai, norėdami efektyviau pasipriešinti islaminiam terorizmui, vėl eina obuoliauti su rusais. Mums reikėtų pasimokyti iš Smetonos klaidų, kad netektų vėl daug metų obuoliauti su Brežnevu-2. Žymesnės Smetonos klaidos, kurios yra svarbios mūsų saugumui: 1. Elitas dalinasi turtus ir net dvarus, masė skursta, todėl darosi abejinga elito likimui (kaip dabar). 2. Perdėtas nacionalizmas, atstumiantis visus galimus sąjungininkus (kaip dabar). 3. Žydų ir lenkų turto nusavinimas (kaip dabar).

Kęstas

4. Karštas, arba, kaip dabar - šaltas, karo stovis su Lenkija (mūsų kunigaikščiai šios klaidos nepadarė, nes jie ne tiek norėjo atiminėti lenkų žemes). 5. Krašto militarizavimas, privilegijų militaristams sudarymas (kaip dabar). 6. Kaip sakė žymus amerikiečių boksininkas, kiekvienas turi planą, kol negauna pirmo smūgio į veidą. Antras planas po pirmo smūgio į veidą neegzistuoja (kaip dabar). 7. Teisės nepaisymas, polinkis į autoritarinį valdymą (kaip dabar). Kiekvienas (ir jo uošvis) galvoja, kad yra garbė pasipriešinti diktatūrai. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS