Juodasis sąrašas: svarbaus kriterijaus neatitinka 15 ligoninių | Diena.lt

JUODASIS SĄRAŠAS: SVARBAUS KRITERIJAUS NEATITINKA 15 LIGONINIŲ

  • 0

Sveikatos apsaugos ministerijai rengiantis pertvarkyti ligoninių tinklą, problemų gali kilti 15 įstaigų, rašo delfi.lt.

Naujienų portalą pasiekusi SAM specialistų neoficiali analizė rodo, kad tiek įstaigų neatitinka vieno iš SAM keliamų kriterijų, kad ligoninėje būtų teikiamos bent trys iš stacionarinės gydymo paslaugos: chirurgija, terapija, pediatrija, akušerija ir psichiatrija. Dar vienas keliamas kriterijus, kad įstaiga būtų įtraukta į tinklą, yra visą parą užtikrinama skubi pagalba.

Portalas nurodo, kad kriterijų neatitinkančios Šiaulių apskrities įstaigos yra Radviliškio, Joniškio, Akmenės ir Pakruojo ligoninės Panevėžio apskrityje – Kupiškio, Utenos apskrityje – Zarasų, Ignalinos ir Molėtų ligoninės. Į tinklą nepatektų ir Gargždų, Šilalės, Prienų, Kaišiadorių, Širvintų, Kalvarijos, Kazlų Rūdos ligoninės.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė neneigė, kad ministerija atlieka analizes apie šalies gydymo įstaigų darbo efektyvumą, tačiau patikino, kad nėra sudarinėjami sąrašai įstaigų, kurias planuojama uždaryti. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis dar kartą patikino, kad nė viena ligoninė nebus uždaryta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS