K. Prunskienė atšventė 80-ąjį jubiliejų: visko buvo tiek daug, kad užtektų net keliems gyvenimams | Diena.lt

K. PRUNSKIENĖ ATŠVENTĖ 80-ĄJĮ JUBILIEJŲ: VISKO BUVO TIEK DAUG, KAD UŽTEKTŲ NET KELIEMS GYVENIMAMS

  • 38

Pirmąją atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerę Kazimierą Prunskienę 80 metų jubiliejaus proga Šventų Jonų Bažnyčioje sveikino ne tik artimieji, bet ir kolegos su bendražygiais, kurie negailėjo gražių žodžių, pasakojama LNK reportaže.

Beveik prieš 20 metų kandidatuodama į prezidentus, K. Prunskienė sakė: „Jeigu paanalizuočiau savo gyvenimą, tai jis sutirštintas įvykių, įvairios veiklos: profesinės, visuomeninės, politinės. Visko tiek daug, kad to užtektų net keliems gyvenimams“.

Šiandien savo 80-ąjį gimtadienį buvusi Vyriausybės vadovė ir „gintarine ledi“ tituluota politikė švenčia tik artimiausių šeimos narių ir kolegų apsuptyje Vilniuje.

„Per tuos susitikimus aš ją pažinau kaip nuostabią asmenybę, kuri su tokia meile, su tokiu didžiuliu noru bendrauja su žmonėmis, norėdama palengvinti kažkaip jų gyvenimą. Na, tai kaip galima jos  nemylėti?!– gražių žodžių negailėjo aktorė Vaiva Mainelytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Į Šventų Jonų bažnyčią pakviesti visi artimiausi politikės bičiuliai ir kolegos džiaugiasi draugyste. Jubiliatei visi linkėjo sveikatos.

„Pofesorė K. Prunskienė – labai autoritetingas ir kompetentingas asmuo. Kai ji rinko ministrų kabinetą, rinko irgi kompetentingus žmones“, – teigė docentė Irena Vitkienė.

„Palinkėti galima, kad tos gerosios savybės, kurias Kazimiera turi, jos neapleistų“, – gražiai  apie jubiliatę atsiliepė ir buvęs Ekonomikos ministras Vytas Navickas.

Labai traukė savas kraštas, kur esu gimusi, augusi. Džiaugiuosi, kad čia taip pat gyvena ir mano sūnus su šeima.

 

„Dabar reikia gerbti, prisiminti ir mokytis iš jos“, – sakė vienas iš Sąjūdžio lyderių Arvydas Juozaitis.

Tiesa, lygiai tą pačią dieną prieš vienuolika metų per gimtadienį politikę ištiko insultas, po kurio jos kalba liko sutrikdyta, o dešinė kūno pusė paralyžiuota. Tačiau šeimos nariai tikina, kad profesorės sveikata stabili ir jėgų jai tikrai netrūksta. 

„Jos būsena – stabili. Aišku, filosofinėmis temomis jau nebeturime tokios prabangos pakalbėti, bet buitiniame lygmenyje puikiai bendraujame, kartais padainuojame“, – kalbėjo jubiliatės brolis Rimantas Stankevičius.

Pirmoji atkurtos nepriklausomos Lietuvos premjerė šiuo metu gyvena Švenčionių rajone su savo sūnaus Vaidoto šeima gražioje vietoje, ant ežero kranto. Vos už poros kilometrų nuo savo gimtojo kaimo. Gamta labiau nei didmiesčiai žavėjo politikę dar tada, kai ji intensyviai siekė šalies vadovės posto.

„Labai traukė savas kraštas, kur esu gimusi, augusi. Džiaugiuosi, kad čia taip pat gyvena ir mano sūnus su šeima“, – kalbėjo K. Prunskienė.  

Be to, K. Prunskienė džiaugiasi ne tik profesiniais laimėjimais – be trijų suaugusių vaikų ji turi devynis anūkus bei keturis proanūkius. O vasarą, kalbama, gretos dar pagausės – sulauks ir penkto proanūkio. 

GALERIJA

  • K. Prunskienė atšventė 80-ąjį jubiliejų: visko buvo tiek daug, kad užtektų net keliems gyvenimams
  • K. Prunskienė atšventė 80-ąjį jubiliejų: visko buvo tiek daug, kad užtektų net keliems gyvenimams
  • K. Prunskienė atšventė 80-ąjį jubiliejų: visko buvo tiek daug, kad užtektų net keliems gyvenimams
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Klaipėdietis

Mes Klaipėdiečiai labai dėkingi draugei Prunskienei prisidėjusiai prie Klaipėdos naikinimo . Ji tiesiog unikumas,žvejibinį laivyną atidavė valdyti agronomam ir veterinoriams,kurie draugo Šinkaus pagalba prmiause išpardavinėjo laivus vertus po 7000000-8000000 dolerių už200000-300000dolerių,o senesnius laivus pardavė kaip metalo laužą.Šlovė šauniajai eks premjeriai.

Rita

Ats Vytui Žmogėne, negi tau vietos žemėje mažai! Nepažeminsi ir nepaniekinsi ,prisimink kito žmogaus blogai apie jį kalbėdamas, tik parodysi, koks pats esi menkavertis žmogelis..

Yra kaip yra

Kad Lansbergis atsikratė Prunskiene, tai visi tą žino. Atsikratė Ozolu. Jei tokie žmonės būtų likę, manau ir Lietuvoj dabar būtų kitaip. Baisiausia tai, kad Prunskienei buvo priklijuotos etiketės, apšaukta KGB. Pasirodo Prunskienė, Banionis, Sondeckis buvo vieninteliai saugumiečiai. O kur visi kiti. Ogi 75 metams įslaptinta viskas, kas buvo surišta su KGB
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS