Kada į Lietuvą ateis pavasaris? | Diena.lt

KADA Į LIETUVĄ ATEIS PAVASARIS?

  • 2

Po visą savaitgalį ūžusių pūgų ne vienam kyla klausimas, kada pagaliau aplankys šilti orai ir saulė. Sinoptikai turi gerų žinių – šią savaitę ateis šilto oro ciklonas, o savaitgalį džiugins pliusinė temperatūra. Apie tai LNK pokalbis su sinoptiku Pauliumi Starkumi.

– Kada nusimato žiemos pabaiga?

– Pagaliau jau sulaukėme pokyčių, ypač po gana šalto savaitgalio ir šaltos kovo pradžios. Pirmadienį pasiekė ciklonas, kuris keliauja per šalį. Laukia gana įvairių kritulių. Vyraus lietus pagrinde ir plūstelės šiltesnis oras. Jau po truputį turėtų šilti.

– Ar galima pažadėti vairuotojams, kad savaitgalį užklupusių pūgų nebebus?

– Dabar orai tikrai bus geresni, įsivyraus lietus, pūgų nesulauksime. Tačiau kovą ir balandį dar visko pasitaiko, tad mišrių orų dar gali būti, tačiau pūgų artimiausiu metu nelaukia. Naktimis vis dar išlieka neigiamos temperatūros tikimybė, plikledžio dar kurį laiką reikėtų nepamiršti.

– Artimiausiu metu bus temperatūriniai perkirtimai.

– Šuo metu vyksta labai dideli temperatūrų skirtumai. Naktis buvo gana šalta visoje Lietuvoje, vietomis iki 13 °C šalčio, o nuo šiandien šilumos pliūpsnis – vietomis iki 11–12 °C šilumos.

– 20 °C šuolis.

– Taip, išties pasijus.

– Kaip per savaitę šuoliuosime toliau?

– Didelės šilumos pliūpsniai gana trumpi, nes jau trečiadienio naktį praslinks šaltasis frontas, kritulių daug kur sulauksime mišresnių, ne vien lietus. Atneš vėsesnius orus ir dienomis neturėtų šilti daugiau nei 3–8 °C šilumos. Tačiau, palyginti su kovo pradžia, tai vis vien atrodys gana šilta. Savaitės pabaiga vėl nusimato šiltesnė ir turėtų plūstelėti šiltesnė oro masė, bus apie 10 °C šilumos.

Visas reportažas –  LNK vaizdo įraše:

 

 

– Ar savaitgalį jau bus galima organizuoti išvykas į gamtą?

– Pagal dabartinius duomenis, savaitgalis tikrai turėtų būti šiltas, vietoms gal iki 10–11 °C, kritulių neturėtų daug būti. Įsitvirtins aukštesnis slėgio laukas, pamatysime ir saulės, nebus drėgna, tačiau sekmadienį dėl visą ko reikėtų turėti skėtį.

– Tačiau baltos paklodės savaitgalį nebeturėtų būti?

– Taip. Didžiojoje Lietuvos dalyje jau bus ištirpusi. Tačiau šiaurės rytiniuose rajonuose, kur dar gana stora sniego danga, miškuose, pamiškėse, dar turėtų išlikti šiek tiek sniego.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai gi

nuo kovo 1 pavasaris...lyg tai. Gal kas pasikeitė?

QWX

Į Lietuvą tikrasis pavasaris ateis tuomet, kuomet bus išslaptinti visi KGB'istai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS