Kai kuriose savivaldybėse repeticijas galės atnaujinti mėgėjų meno kolektyvai | Diena.lt

KAI KURIOSE SAVIVALDYBĖSE REPETICIJAS GALĖS ATNAUJINTI MĖGĖJŲ MENO KOLEKTYVAI

  • 2

Vyriausybei švelninant karantino sąlygas Kultūros ministerijos siūlymu nuo gegužės 10 d. vėl leidžiama rengti kultūros centrų mėgėjų meno kolektyvų repeticijas.

Jos galės vykti savivaldybėse, kuriose 14 dienų COVID-19 ligos sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra mažiau kaip 200 atvejų, pažymi Kultūros ministerija.

„Mėgėjiško meno kolektyvuose Lietuvoje dalyvauja per 60 tūkstančių žmonių. Saviraiška per kūrybą – labai svarbi jų gyvenimo dalis, ji stiprina ir vienija bendruomenes. Sprendimas leisti atnaujinti kultūros centrų mėgėjų meno kolektyvų repeticijas – ilgai lauktas ir sveikintinas. Repeticijos negalėjo vykti nuo rudens, žmonės yra išsiilgę kūrybos ir bendravimo meno aplinkoje, kultūros centrai stengsis užtikrinti, kad tas bendravimas būtų kuo saugesnis. Sprendimas yra labai palankus ruošiantis ateities renginiams, tikimės, kad gerėjant epidemiologinei padėčiai, juo galės pasinaudoti vis daugiau savivaldybių“, – sakė Lietuvos kultūros centrų asociacijos prezidentas Romas Matulis.

Rengiant mėgėjų meno kolektyvų repeticijas turi būti užtikrinamas 20 kv. metrų plotas vienam asmeniui, uždarose erdvėse jose gali dalyvauja ne daugiau kaip 10, o atvirose – iki 20 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ona

Ką daryti Bendruomenės namams, kai Žvejų rūmų direktorius nemoka suskaičiuoti iki 10, tokių erdvių yra mažiausiai 2, o mažujų taip pat 2 kabinetai, ką mums daryti su tais stagnatoriais? Ėmė ir prisakė , repetuosite po 2, tai bus vadovas ir "pjaninas", nors repeticijų salės iki 300m2. Kaip pralaužti tuos ledus?

milda

puiku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS