Kaip išvaikyti rudenišką ir žiemišką niūrumą | Diena.lt

KAIP IŠVAIKYTI RUDENIŠKĄ IR ŽIEMIŠKĄ NIŪRUMĄ

  • 3

Trumpėjant dienoms norisi daugiau šviesos. Nors para išlieka tokio pat ilgio – 24 valandų, didesnė jos dalis tenka vakarui. Kad namie būtų kuo jaukiau ir maloniau, verta šį periodą pasitikti su keliais naujais dalykais.

Viena valanda atgal

Kiekvieną rudenį (paskutinį spalio sekmadienį) sukame laikrodžius. Viena valanda atgalios. Žiniasklaidoje mirga galybė antraščių apie tai, kodėl toks sukinėjimas blogai ar gerai. O laikrodžių entuziastai atsargiai pataria nesukti prieš laikrodžio rodyklę. Kodėl patarimai atsargūs? Pirmiausia todėl, kad tokios diskusijos paprastai susijusios su mechaniniais laikrodžiais, ypač turinčiais sudėtingus mechanizmus, pasižyminčiais įvairiomis funkcijomis. Antras aspektas: konkretūs rekomenduojami ir nerekomenduojami veiksmai gali skirtis priklausomai nuo gamintojo ir konkrečių prietaiso ypatybių.

Tačiau dėl vieno dalyko tikrai sutariama. Laikrodininkai atkreipia dėmesį, jog norint nustatyti laiką reikėtų nusiimti laikrodį nuo riešo. Antraip galite ištraukti karūnėlę netinkamu kampu ir teks apsilankyti pas meistrą...

O kai suksime laiką atėjus pavasariui, bus paprasčiau – į priekį. Tuomet patarimas vienas: nereikia persistengti – netraukite laikrodžio karūnėlės su milžino jėga.

Nustatydami valandas susizgribote, kad laikrodis apsitrynęs ir reikėtų naujo? Tai išsprendžiama, tereikia apsilankyti ilgai ir patikimai veikiančioje parduotuvėje Atejolaikas.lt.

(Ne)niūrūs vakarai ir malonūs pašnekesiai

Trumpėjant dienoms norisi daugiau šviesos. Jeigu jau seniai planuojate, kad būtų laikas įsigyti naują baldą, dabar pats metas šią svajonę įgyvendinti. Štai Baldusale.lt komanda pabrėžia spalvų gausą. Pavyzdžiui, rinkdamiesi naują minkštą kampą turite galimybę nuspręsti iš visokiausių variantų. Tad namie išvengsite monotonijos, o ir bičiuliai neabejotinai pagirs dailų atnaujintą interjerą. Bus kur kas smagiau šnekučiuotis prie arbatos puodelio.

Žiemą gera džiaugtis ne tik visą pasaulį šildančiu kalėdiniu šurmuliu, bet ir mažais dalykais, kerinčiomis interjero detalėmis. O tiesiog nepamainomas ir labai jaukus daiktas namuose – kokybiškas pledas. Šiltas ir dailus, galintis praversti ir kaip apklotas, ir kaip lovatiesė, ir kaip puiki interjero detalė. Tai ir tikslinga dovana artimam žmogui.

Jeigu nenorite daug išleisti, bet ieškote įdomesnių akcentų, verta žvilgtelėti ir į medžiagines servetėles, kuriomis galite dekoruoti komodą ar tiesiog praktiškai naudoti ant stalo. Tokių gaminių poreikį pastebi ir ne vieną gražų variantą siūlo namų tekstilės parduotuvė internete Tavosapnas.lt. Čia ir servetėlių, ir pledų, ir dar daug visko esama. Tai namų estetika ir jaukumas, paverčiantis žiemą kur kas priimtinesniu metų laiku.

Viena kita įspūdingų šou efektų valanda

Darganotas ruduo, tarp lietaus ir sniego laviruojanti žiema – tai laukimas. Ne tik pavasario, bet ir švenčių. Dar nė neprasidėjus gruodžiui ima skambėti Kalėdų varpeliai. Nuotaikai dar labiau pagerinti yra šaunių renginių.

Štai miesto aikštėse vykstantys eglių įžiebimo koncertai. Sceniniai efektai kasmet vis įspūdingesni, vis labiau užburia. Kaip galima matyti iš Videoprojektai.lt pavyzdžių, tradicinė sąvoka „scena“ gerokai pakitusi. Tai bene geriausiai suvokiama pasigrožėjus vaizdo projekcijomis ant pastatų sienų. Šventinė atmosfera kuriama ne tik ant scenoje, bet ir šalia jos. Kiekvienas žiūrovas gali pasijusti lyg pasakoje.

Darganotas ruduo, speiguota žiema – tai galimybė susikurti jaukumą. Čia puikiai tinka posakis, jog viskas prasideda nuo smulkmenų. Rodos, persukę laiką įžengiame į tamsų, šlapią, šaltą sezoną, o iš tikro atrandame kai ką naujo, laukiame šventinio periodo ir žinome, kad pavasaris ne tolsta, o artėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...,skaityti...,paMIEGOTI ILGIAU...,

TASKAS

...,dar VIENAS AKCENTELIS i TEMA...,

gruodzio menesi labai suTRUMPEJUS DIENAI leidziu SAU viena VALANDA paNUEGOTI ILGIAU nei IPRASTA... TASKAS

...,vakar RUDENISKAI ZIEMISKA NIURUMAS MAN!!! isvaike...,

kai suZINOJAU,kad PENSIJOS vistik SIEK TIEK PENSININKAMS bus paKELTOS,nors ir labai KUKLIAI,bet... geriau negu NIEKO... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS