Kalėdų eglė Alytuje sužibo aštuoniais tūkstančiais lempučių | Diena.lt

KALĖDŲ EGLĖ ALYTUJE SUŽIBO AŠTUONIAIS TŪKSTANČIAIS LEMPUČIŲ

  • 3

Auksinės ir raudonos spalvos žaisliukais pasipuošusi Alytaus žaliaskarė penktadienį nušvito aštuoniais tūkstančiais lempučių.

„Dabar visi miestai ir miesteliai matuojasi – kieno gražiausia, originaliausia ar kosmiškiausia, kieno brangiausia. Kas aikčioja, žavisi, kas tik kritikuoja ir šaiposi. Ne apie varžybas yra ši šventė. Ne apie grožio konkursus. Tai apie mus. Ir tik nuo mūsų pačių priklauso, bus tas kalėdinis stebuklas ar ne. O man – kaip kiekvienai pelėdai – savi vaikai patys gražiausi. Su miesto žaliaskare lygiai taip pat! Gražiausia – nes mano mylimo miesto. Net jei tai būtų paprasta eglės šaka“, – prasmingų artėjančių švenčių linki Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Daugelis reginį stebėjusių miesto gyventojų tikino, kad Alytaus eglutė yra pati gražiausia.

N. Cesiulio „Facebook“ nuotr.

Praeidami pro šventiškai pasipuošusią Alytaus miesto eglutę, daugelis turbūt pastebėjo raudoną pašto dėžutę su užrašu „Kalėdinis paštas“. 

Vos sužibus  šventiniams žaliaskarės žiburiams, Alytaus miesto savivaldybė kvietė skubėti ne tik fotografuotis prie eglutės, bet ir parašyti šventinį linkėjimą draugams, artimiesiems ar tiesiog  alytiškiams ir įmesti jį į kalėdinio pašto dėžutę.

Pranešama, kad kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį iki gruodžio 29 d.  nuo 16 iki 18 val. prie Alytaus miesto eglutės mažųjų ir jų tėvelių lauks Kalėdų Senelis ir jo palyda. Šių susitikimų metu bus išrinkti gražiausių linkėjimų autoriai, kuriems atiteks ypatingas prizas – pasiplaukiojimas dviems garlaiviu „Algirdas“ arba „Nemunas“ Kauno mariose, vienu iš maršrutų iš Kauno į Rumšiškes ar iš Kauno į Kadagių slėnį.

Šį vakarą Alytaus miesto eglutės įžiebimo šventės metu Rotušės aikštėje vyksta ir šventinė prekyba. 

Šiemet, pasak Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, šventės metu prekiauti panoro 30 prekybininkų.

Atvykusieji į eglutės įžiebimo šventę gali įsigyti įvairių pačių prekybininkų pagamintų šventinių suvenyrų, malonių smulkmenų ar gardumynų, mažuosius alytiškius džiugina šventinė karuselė.  Sušalti alytiškiams ir miesto svečiams  neleis karšta kava ir arbata.

GALERIJA

  • Kalėdų eglė Alytuje sužibo aštuoniais tūkstančiais lempučių
  • Kalėdų eglė Alytuje sužibo aštuoniais tūkstančiais lempučių
  • Kalėdų eglė Alytuje sužibo aštuoniais tūkstančiais lempučių
"Facebook" grupės "Alytaus miesto ritmas" ir N. Cesiulio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Antanas

Eglute grazi,mero kalba normali,bet garso ir apsvietimo operatorius reikia pasiusti i kursus pasitobuli.O gal garso aparatura jau techniskai pasenusi,nes auksti tonai(ypac pirmoje MONIKOS -MARIJOS dainoje) buvo tragiski.Zemi garsai slege ausu bugnelius.Apsvietimo prozektoriai buvo n. ukreipti i ziurovus ir i artistu uzpakalius,veidu is 30m nebuvo galima iziureti. O dar tas 3m aukscio meskinas besiblaskantis ziurovu minioje sumazindavo stebejimo akiploti

Ovis

Kam pjaut medi jai galima nugenet ir padaryt grazia egle nedarant dideles zalos ?

Neziniukas

Kur jus matote egle? Visoje Lietuvoje, isskyrus Klaipea, sustatytos metalo konstrukcijos, apkabinetos lempomis. Tai kur tos egles?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS