KAM skelbia konkursą į Gynybos resursų agentūros direktoriaus pareigas | Diena.lt

KAM SKELBIA KONKURSĄ Į GYNYBOS RESURSŲ AGENTŪROS DIREKTORIAUS PAREIGAS

  • 2

Krašto apsaugos ministerija (KAM) antradienį skelbia konkursą į Gynybos resursų agentūros direktoriaus pareigas.

Baigiantis dabartinio direktoriaus kadencijai kandidatų prašymų dalyvauti konkurse laukiama iki birželio 27 dienos.

Ministerijos duomenimis, gynybos resursų agentūroje dirba beveik 200 darbuotojų, ji atsakinga už krašto apsaugos sistemos įsigijimus, viešųjų pirkimų vykdymą ir sutarčių, kurių vertė per metus gali siekti net 1,45 mlrd. eurų, įgyvendinimą.

Agentūros direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai.

Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė sako, kad 2018 metais įsteigta už krašto apsaugos sistemos viešųjų pirkimų organizavimą ir efektyvų skiriamų lėšų naudojimą atsakinga Gynybos resursų agentūra „jau spėjo pelnyti apdovanojimų už efektyviai vykdomus pirkimus“.

Tikimės, kad naujasis agentūros vadovas rodys lyderystę, siekiant tobulinti agentūros veiklą, tęs darbus vykdant efektyvius pirkimus.

„Tikimės, kad naujasis agentūros vadovas rodys lyderystę, siekiant tobulinti agentūros veiklą, tęs darbus vykdant efektyvius pirkimus, užtikrins sklandžias įsigijimų procedūras ir nebijos prisiimti atsakomybės už visos šalies saugumui svarbias sutartis su tarptautiniais partneriais“, – pranešime cituojama viceministrė.

Anot KAM, agentūrai keliami uždaviniai – užtikrinti krašto apsaugos sistemos bendradarbiavimą mokslo, gynybos tyrimų ir technologijų bei tarptautinių daugiašalių gynybos įsigijimų srityse, organizuoti ir koordinuoti priskirtus prekių, paslaugų ir darbų pirkimus, dalyvauti formuojant ir įgyvendinant karybos srities standartizacijos politiką.

Pažymima, jog iš naujojo vadovo tikimasi sėkmingo įstaigos veiklos strategijos įgyvendinimo, efektyvaus išteklių valdymo, lyderystės buriant komandą bendriems tikslams, inovatyvių įstaigos valdymo priemonių diegimo bei agentūros atstovavimo darbo grupėse ir tarptautiniuose susitikimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As liabai noru direktoriaut

Pasizadu nepirkt auksiniu saukstu,na gal biskuti paauksuotus,ale vis pigiau atseis.

GEDA

PERKA KAS PASIŪLO PIGIAU O I KOKYBE NUSISPJAUTI...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS