Kariuomenė Lietuvos šaulių sąjungai perduos amunicijos už maždaug 4,4 mln. eurų | Diena.lt

KARIUOMENĖ LIETUVOS ŠAULIŲ SĄJUNGAI PERDUOS AMUNICIJOS UŽ MAŽDAUG 4,4 MLN. EURŲ

  • 1

Vyriausybės nutarimu Lietuvos šaulių sąjungai (LŠS) bus perduota Lietuvos kariuomenės balistinių šalmų, šarvinių liemenių, palapinių su įranga, automatinių šautuvų, miegmaišių ir ekipuotės komplektų už maždaug 4,4 mln. eurų.

Kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija, perduotą turtą LŠS naudos koviniams šauliams ir komendantiniuose Šaulių sąjungos ginkluoto pasipriešinimo vienetuose tarnaujantiems šauliams aprūpinti.

„Lietuvos kariuomenė padeda Lietuvos šaulių sąjungai organizuoti ir vykdyti šaulių karinį rengimą, pasirengimą pagalbinėms gynybos užduotims ir pilietiniam pasipriešinimui vykdyti, todėl Lietuvos šaulių sąjungos prašymu perduodame šauliams reikalingą Lietuvos kariuomenės turtą. Valstybė privalo rūpintis motyvuotų žmonių aprūpinimu“, – sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. 

Ministerija praėjusių metų pabaigoje LŠS perdavė ir 13,6 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų organizacijos veiklai vystyti.

Šios lėšos skirtos rengti organizacijos narius ir visuomenę pilietiniam pasipriešinimui, jaunimo pilietiniam ugdymui, kovinių šaulių būrių ir komendantinių LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetų rengimui ir aprūpinimui.

Lietuvos šaulių sąjunga vienija daugiau kaip 14 tūkst. patriotiškai nusiteikusių Lietuvos Respublikos piliečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O ką veiks jie

su ta amunicija, valgys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS