Kariuomenė: Ukrainos karių mokymo misijoje JK jau paruošta per 32 tūkst. karių | Diena.lt

KARIUOMENĖ: UKRAINOS KARIŲ MOKYMO MISIJOJE JK JAU PARUOŠTA PER 32 TŪKST. KARIŲ

  • 0

Lietuvos kariai grįžta iš trečiosios tarptautinės Ukrainos karių mokymo misijos „Interflex“ Jungtinėje Karalystėje (JK), iš viso paruošta per 32 tūkst. karių, ketvirtadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Lietuvos kariuomenės instruktoriai per šįmet parengė apie 2,3 tūkst. Ukrainos ginkluotojų pajėgų karių, apie 500 šioje operacijoje.

Šios misijos tikslas – suteikti bazinių karinių žinių ir įgūdžių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams, didžiausią dėmesį skiriant taktiniams veiksmams apgyvendintoje vietovėje ir tranšėjose, taip pat vedami taktinės medicinos ir inžinerijos užsiėmimai, o žinias ir įgūdžius reikalaujama pritaikyti ir panaudoti kontekstinio rengimo ir taktinių pratybų metu.

Prieš šešis mėnesius į karių mokymo misiją išvykusi grupė buvo suformuota iš dešimties Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos, penkių – Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro, dviejų – Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko karių ir Daktaro Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos kario.

Tarptautinės operacijos laikotarpiu Lietuvos kariai vykdė ukrainiečių mokymą, dalyvavo susitikimuose, susijusiuose su rengimo kokybės tobulinimu, taip pat ir organizavo bei dalyvavo įvairiuose kituose renginiuose, kurių metu stiprino ryšius su partneriais iš Kanados, JK bei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Rotacijos metu instruktoriai iš Lietuvos ir Ukrainos kariai buvo supažindinti su „4 GD Training Systems“ sistemų kompleksu, jis padeda kariams efektyviau ir realistiškiau treniruotis mūšiui, o po treniruotės – apžvelgti padarytas klaidas ir iš jų pasimokyti.

Mokymo grupės vadas majoras Kęstutis Čekavičius ir būrio vadas vyresnysis leitenantas Paulius Rakauskas dalyvavo „Interflex“ mokymo simpoziume, kuriame pasidalinta patirtimi ir ekspertiniu vertinimu padėsiančiu tobulinti ir efektyviau vykdyti Ukrainos ginkluotojų pajėgų karių bazinį karinį rengimą Jungtinėje Karalystėje bei išmoktas pamokas pritaikyti Lietuvos kariuomenėje.

Lietuvos kariuomenė planuoja ir toliau dalyvauti tarptautinėje misijoje „Interfex“ bei Europos Sąjungos karinės pagalbos misijoje „EUMAM Ukraine“, prisidėti prie Ukrainos ginkluotojų pajėgų karių bazinio karinio rengimo. Lietuvos kariuomenės instruktoriai Ukrainos karius moko pagal maždaug 50 skirtingų mokymo programų.

Gairės: Lietuvos kariai, Ukrainos karių mokymo misija, Interflex, JK, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS