Kariuomenei karo atveju talkins ir premjero apsauginiai, ir riaušių policija | Diena.lt

KARIUOMENEI KARO ATVEJU TALKINS IR PREMJERO APSAUGINIAI, IR RIAUŠIŲ POLICIJA

Kariuomenės vadas tikisi, kad iki metų pabaigos pavyks parengti planus, kaip karo atveju į šalies ginkluotąsias pajėgas integruoti daugiau vidaus reikalų sistemos tarnybų.

Jonas Vytautas Žukas mano, kad kariuomenei būtų rimta pagalba, jei karo atveju šalies stotų ginti Viešojo saugumo tarnybos (VST) ir Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai. Kol kas esant karo padėčiai prie ginkluotųjų pajėgų iš vidaus reikalų sistemos pareigūnų galėtų būti prijungiami tik valstybės sienos apsaugos pareigūnai.

Atitinkamas pataisas Seimui yra pateikusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Yra vyriausybė patvirtinusi Valstybės mobilizacinį planą. Karo padėties atveju kariuomenės vadas dalins savo įsakymais mobilizacines užduotis konkrečioms institucijoms ir jose bus tiksliai numatyta, kam kur būti ir ką tiksliai atlikti“, – sako Prezidentės vyriausiasis patarėjas Valdemaras Serapinas.

Pasak jo, ir VST, ir VAD pareigūnai yra parengti profesionaliai.

„Mano požiūriu, reikia jas priimti kokios jos yra šiandien, – sako kariuomenės vadas generolas J. V. Žukas. –Mes tikrai nesugebėsim paversti jų kariuomene, todėl prarasim seną struktūra nesukurdami naujos. Reikia perimti tas struktūras į kariuomenės vado pavaldumą ir toliau skirti joms užduotis pagal situaciją“.

Pasak jo, rimtų kliūčių integracijai nėra, tačiau dar „reikia susėsti, išsiaiškinti, aktualius tarnyboms klausimus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

baikit

su tuo karu gasdinti zmones ,kas cia per manija uzejo tv rodo kad bunkeriu sleptis reik ,laikrasciai vien apie kara raso ,kiek galima set negatyvia informacija,kas tuo siekiama?pensininkai ibauginti kas diena kad tik karo nebutu,pirmi ju zodziai .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS