Kariuomenės Ryšių ir informacinių sistemų batalionas turės Kristupo Radvilos Perkūno vardą | Diena.lt

KARIUOMENĖS RYŠIŲ IR INFORMACINIŲ SISTEMŲ BATALIONAS TURĖS KRISTUPO RADVILOS PERKŪNO VARDĄ

  • 2

Kariuomenės Ryšių ir informacinių sistemų batalionui (RISB) nuo sausio suteiktas Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų bataliono vardas.

Kaip trečiadienį pranešė kariuomenė, tokį sprendimą įsakymu priėmė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Lietuvos karaliaus, didžiųjų kunigaikščių ir kitų istorinių asmenybių vardų suteikimu kariniams vienetams siekiama užtikrinti istorinio ryšio tęstinumą, kariuomenės tradicijų puoselėjimą, domėjimąsi jos istorija bei įprasminti šaliai pasižymėjusius asmenis, teigia kariuomenė.

„Lietuvos didysis etmonas Kristupas Radvila Perkūnas pasižymėjo kaip karingas ir sumanus karo vadas, patekęs į pasaulio istoriją bei karybos vadovėlius dėl įspūdingo ir sėkmingo reido su persikėlimu per Volgos upę“, – apie šią istorinę asmenybę sakė RISB vadė, pulkininkė leitenantė Jurgita Savickaitė.

Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų batalionas įkurtas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono trijų Ryšių kuopų pagrindu 2019-ųjų sausio 1-ąją.

Pagrindinis šio bataliono, pasižyminčio naujausiomis technologinėmis tendencijomis ir atsparumu kibernetinėms poveikio priemonėms, tikslas – saugus ryšys tarp Lietuvos kariuomenės padalinių, užtikrinantis galimybę kariuomenės vadui vadovauti padaliniams ir juos valdyti.

Liepą J. Savickaitė tapo pirmąja moterimi Lietuvoje, paskirta vadovauti kariuomenės batalionui.

GALERIJA

  • Kariuomenės Ryšių ir informacinių sistemų batalionas turės Kristupo Radvilos Perkūno vardą
  • Kariuomenės Ryšių ir informacinių sistemų batalionas turės Kristupo Radvilos Perkūno vardą
Kariuomenės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klaipėdietis

Pridėjo 6 niekam nereikalingus žodžius ir ką? Pasidarė gražiau, kovingiau, rusams baisiau? Dabar, minint batalioną, visur reikės išvardinti visus 11 pavadinimo žodžių. Absurdo pergalė.

o kodel ne ---NASLES MORTOS

vardo bataliJonas,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS