Kariuomenės vadas įvertino provokaciją Dūmoje: Rusija linkusi daryti kvailystes | Diena.lt

KARIUOMENĖS VADAS ĮVERTINO PROVOKACIJĄ DŪMOJE: RUSIJA LINKUSI DARYTI KVAILYSTES

Rusijos Valstybės Dūmoje įregistruotas įstatymo projektas, kuriuo siūloma atšaukti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą 1991 metais, rodo Rusijos valdžios ir Rusijos piliečių agresyvumą, sako Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

„Ši Fiodorovo iniciatyva iliustruoja, kad, deja, ne vien Putinas ir ne vien parlamentarai, bet, deja, ir didžioji Rusijos piliečių dalis yra agresyviai nusiteikę ir nepatikimai žiūri į Vakarų Europą ir į Vakarų pasaulį. Jis išreiškė ne tiek savo, bet Rusijos dalies požiūrį į mus. Ir tai aiškiai atspindi tokią nuostatą: jūs negalite būti nepriklausomi“, – „Žinių radijui“ sakė Lietuvos kariuomenės vadas.

V. Rupšio teigimu, Rusijos valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“ priklausančio deputato Jevgenijaus Fiodorovo registruotas absurdiškas projektas dar kartą parodo, kad Rusija yra linkusi daryti kvailystes.

„Teisiškai ir politiškai tai yra visiška kvailystė, bet aš pasakysiu, kad Rusijai yra būdinga daryti kvailystes ir didžiajai daliai rusų tarp kitko“, – sakė jis.

Teisiškai ir politiškai tai yra visiška kvailystė, bet aš pasakysiu, kad Rusijai yra būdinga daryti kvailystes ir didžiajai daliai rusų tarp kitko.

Komentuodamas ar pastarąją kvailystę Dūmoje reikėtų traktuoti kaip Lietuvai nerimą turintį kelti signalą, V. Rupšys teigė manantis, kad tai veikiau psichologinio, o ne karinio pasiruošimo veiksmas.

„Tai gal ir nėra pragmatinis pamatų kalimas, kad ruošiamasi kažkokiai fizinei agresijai prieš tą valstybę, bet tokį psichologinį parengimą tai turi“, – sakė jis, pridurdamas, kad visgi ir tai yra ganėtinai grėsmingas reiškinys.

„Demonstravimas, kad jūs esate niekas yra grėsmingas dalykas. Tai yra naratyvo formavimas pačioje Rusijoje: žiūrėkite, tie mažiukai nėra verti nepriklausomybės“, – sakė jis, galiausiai pažymėdamas, kad Lietuvos gyventojams dėl pastarosios iniciatyvos Dūmoje nerimauti nereikėtų.

„Tai daugiau politikavimas ir žaidimas jausmais, nei kažkas turintis praktinę reikšmę. Visgi tokie žaidimai ir politinės deklaracijos nestiprina tarptautinių ryšių ir nukrypsta nuo pragmatinių sprendimų“, – sakė kariuomenės vadas.

Rusijos Dūmoje įregistruotu įstatymo projektu siūloma atšaukti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą 1991 metais. Šį projektą įregistravo valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“ priklausantis deputatas Jevgenijus Fiodorovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS