Kariuomenės vadas NATO komiteto konferencijoje aptars strateginius pokyčius Aljanse | Diena.lt

KARIUOMENĖS VADAS NATO KOMITETO KONFERENCIJOJE APTARS STRATEGINIUS POKYČIUS ALJANSE

  • 0

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys dalyvauja Taline vykstančioje NATO Karinio komiteto konferencijoje, kurioje rengiamasi aptarti karinius strateginius pokyčius Aljanse.

Kaip šeštadienį pranešė Lietuvos kariuomenė, NATO aukščiausios karinės institucijos susitikime kariuomenių vadai kalbės apie viršūnių susitikime Madride priimtų sprendimų įgyvendinimą, operacinių planų suderinamumą su skiriamais pajėgumais, vadovavimo ir valdymo procedūras, paramą Ukrainai.

Viena iš sesijų bus skirta NATO operacijų ir misijų aptarimui, įskaitant NATO misiją Irake ir Kosovo operaciją. Kitos darbotvarkės temos yra susijusios su oro gynybos pajėgumais, gynybos pramonės stiprinimu.

Pirmą kartą konferencijoje dalyvaus Suomijos ir Švedijos kariuomenių vadai. Karinio komiteto konferencijai vadovauja NATO karinio komiteto pirmininkas admirolas Robas Baueris.

NATO Karinis komitetas renkasi du kartus per metus NATO būstinėje Briuselyje, o kartą per metus konferenciją surengia sąjungininkų valstybė narė.

Kasdieninis komiteto darbas NATO būstinėje Briuselyje vykdomas nuolatinių karinių atstovų iš visų Aljanso šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS