Karo pabėgėliams iš Ukrainos – verslo subsidijos | Diena.lt

KARO PABĖGĖLIAMS IŠ UKRAINOS – VERSLO SUBSIDIJOS

  • 0

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras (IOM Lietuva) kviečia karo pabėgėlius iš Ukrainos teikti paraiškas verslumo subsidijoms gauti ir įkurti ar plėsti Lietuvoje savarankišką veiklą bei įgyvendinti verslumo idėjas, ketvirtadienį pranešė biuras.

„Tie (ukrainiečiai – BNS), kurie yra Lietuvoje ilgą laiką dirba ir sėkmingai įsitraukia į Lietuvos visuomenę. Suprantama, kad kurti viską iš pradžių yra nelengva, todėl kviečiame teikti paraiškas ir gauti paramą bei susikurti sau darbo vietą”, – pranešime sakė IOM Lietuva vadovas Eitvydas Bingelis.

Paraiškas galima bus teikti iki vasario vidurio. Iš visų pateiktų paraiškų, bus atrinkta 20 geriausių ir būtent tie žmonės gaus iki 3 tūkst. eurų ir tris individualias mentorystės sesijas.

,,Mūsų tikslas ne tik skirti paramą, bet visų pirma suteikti žinių, kad žmonės norintys sukurti sau, o gal ir kitiems darbo vietas turėtų pakankamai informacijos ir gebėtų įsteigti įmones bei realizuoti savo planus”, – teigė E. Bingelis.

IOM Lietuva duomenimis, Lietuvoje yra daugiau nei 30 tūkst. dirbančių ukrainiečių.

2022 metais jie sumokėjo daugiau nei 58 mln. eurų mokesčių. IOM Lietuva prognozuoja, kad  pernai ši suma buvo didesnė.

Nuo 2022 metų  vasario 24-osios į Lietuvą atvyko daugiau nei 83 tūkst. ukrainiečių, leidimus gyventi turi apie 55 tūkst. karo pabėgėlių. 

Gairės: verslo subsidijos, karo pabėgėliai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS