Kas lemia gausėjantį bylinėjimąsi teisme? | Diena.lt

KAS LEMIA GAUSĖJANTĮ BYLINĖJIMĄSI TEISME?

Nors pastaruoju metu daugėja bylinėjimųsi teisme, etiško advokato pareiga – patarti, kaip to išvengti. Be to, advokato pajamos susidaro ne tik iš teisminių procesų, todėl nerimauti, kad didėjantis bylų skaičius keltų grėsmę, dar neverta. Taip sako Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė.

Advokatas kaip ir bet koks kitas žmogus turi gyventi oriai, o jo pajamas susidaro ne tik bylinėjimasis bet ir patarimai, kaip elgtis, kad jo nebūtų. „Taip pataria kiekvienas geras ir etiškas advokatas, pirmas kelias – išvengti bylinėjimosi“, – tikina I. Vėgėlė.

Tačiau jis sutinka, kad būna tam tikrų situacijų, kai išvengti bylinėjimosi galimybės nėra. „Kitas aspektas – susidaro įspūdis, kad Lietuvos visuomenė – mėgstanti bylinėtis“, – mano Advokatų tarybos pirmininkas.

Dabartinis advokatų skaičius, pasak pašnekovo, yra optimalus – virš 2 tūkst. ir 800 advokatų padėjėjų, kurie ketina arba nori tapti advokatais.

„Tačiau didėjimas, kuris pastaruoju metu buvo labai nepamatuotas, kelia grėsmę. Kuo daugiau advokatų, tuo daugiau darbo jiems reikia. Tokioje situacijoje atsitinka, kai advokatas vietoj sutaikymo, siūlo pradėti bylas, tačiau ši tendencija matyti visose Europos valstybėse“, – kalba I. Vėgėlė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS