Kėdainiai 650 metų jubiliejų švęs keturis savaitgalius | Diena.lt

KĖDAINIAI 650 METŲ JUBILIEJŲ ŠVĘS KETURIS SAVAITGALIUS

  • 0

Šeštadienį Kėdainiai pradeda švęsti 650 metų jubiliejų – šventė truks keturis savaitgalius, pranešė savivaldybė.

Jos teigimu, jubiliejinėje šventėje, pavadintoje „Laikas į Kėdainius“, persipins ir pramogos, ir edukacijos, judesys, ir sportas, ir pažintys.

„Kėdainiai suksis praeities, dabarties ir ateities rate“, – teigia organizatoriai.

Miesto gimtadienio programoje – 63 kultūriniai renginiai, iš jų daugiau kaip 20 koncertų bei koncertiniai pasirodymai, aštuoni sporto renginiai ir čempionatai, šeši festivaliai.

Šventę pradės Respublikinis saksofonininkų festivalis „Kėdainiai 2022“, po jo estafetę perims džiazo festivalis „Broma Jazz Kėdainiams 650“.

Anot organizatorių, paskutinis rugpjūčio savaitgalis bus skirtas jaunimo talentams atskleisti. Rugpjūčio 27-ąją mieste numatytos jaunųjų kėdainiečių piešinių parodos, muzikiniai pasirodymai, dieną miesto parko erdves užlies mažųjų festivalis „Skambantys perliukai 2022“, o vakaro programoje laukia jaunimo scena, kurioje jėgas išbandyti užsiregistravo per dešimt muzikos ir šokio grupių.

Trečioji Kėdainių miesto šventės savaitė bus gausi sporto renginių. Šventės dalyviai turės progą dalyvauti bėgimuose, turistiniame žygyje dviračiais, vakariniame vaikų ir suaugusiųjų futbolo 5X5 turnyre. Šią šventinę savaitę užbaigs krepšinio turnyras.

Ketvirtoji savaitė skirta šiek tiek netradiciškai pažinti miestą ir jo istoriją. Rugsėjo 9-ąją festivalio „Radviliada“ dalyviai galės pasinerti į diskusijas, edukacijas apie Kėdainių miestą bei vieną žymiausių Kėdainių miesto valdytojų dinastijų – Radvilas. Rugsėjo 10-ąją vyks tautodailininkų ir ūkininkų mugė.

Be to, bus galimybė pamatyti rekordinę Juozo Baniotos surinktą tušinukų kolekciją, paklausyti Kėdainio krašto kūrėjų eilių, pasigėrėti naujausiais dailės kūriniais.

Kėdainių miesto vardas buvo pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose – Hermano Vartbergės „Livonijos kronikoje“ – paminėtas 1372 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS