Kelininkai pradėjo žiemos sezoną: atsarga gėdos nedaro? | Diena.lt

KELININKAI PRADĖJO ŽIEMOS SEZONĄ: ATSARGA GĖDOS NEDARO?

  • 3

Panevėžys ir dar keli miestai pirmą kartą šiais metais išleido techniką su druska, praneša LNK.

Į naktį druska be reikalo apibarstytas gatves reikia žiūrėti atlaidžiai ir geranoriškai. Geriau tegul kelininkai persistengia nei atvirkščiai.

„Ketvirtadienį ryte plikledžio gal ir nebuvo, bet dabar orų prognozės vis tiek rodo neigiamas temperatūras tiek dieną, tiek naktį. Manau, kad blogiau nebuvo“, – sakė miesto tvarkymo skyriaus vadovas Sigitas Vainauskas.

Tas buvo matyti ir panevėžiečių komentaruose specialiajam autotransportui.

„Mes buvome šiek tiek pirmesni ir nebuvo motyvo pakalbėti, kad kelininkus žiema užklupo netikėtai“, – teigė Panevėžio specialaus autotransporto atstovė Justina Indulytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Sinoptikai sako, kad naktį plikledis susiformavo tik labai lokaliai, kur susikaupė daug drėgmės. Jų žiniomis, miestuose plikledžio nebuvo, gal kelininkai ir persistengė.

„Galbūt jie šiek tiek paskubėjo, bet atsarga gėdos nedaro. Mes sudarome tokią bendrą prognozę visiems Lietuvos gyventojams. Kelininkai iš mūsų negavo kažkokios specializuotos prognozės“, – sakė sinoptikė Elena Klyukina.

Naktį pagrindinėse Panevėžio gatvėse druską barstė net trys barstytuvai.

„Naktinis pabarstymas buvo apie 22 t druskos“, – sakė S. Vainauskas.

Skaičiuojant pinigais, ant gatvių išbarstytos triženklės sumos. Žiemos sezonas esą pradėtas ne tik Panevėžyje, bet ir Kaune, Vilniuje.

„Prie tokių temperatūrų barstoma druska. O kai temperatūra krenta žemiau dešimt laipsnių, druskos veikimas ženkliai mažėja ir būna barstomas druskos ir žvyro mišinys“, – teigė S. Vainauskas.

Naktinis pabarstymas buvo apie 22 t druskos.

Panevėžys gatves barstyti pradėjo pernykštės egiptietiškos druskos likučiais. Kai ją baigs, ims marokietišką. Spėjama, kad šios druskos reikės mažiau, nes ji grubi, vadinasi, ilgiau tirpstanti.

Druskos kaina panaši kaip pernai. Taip pat privežta smėlio. Jis pilstomas į konteinerius ir bus išvežiotas po miestą gatvėms, kiemams barstyti.

Pasak sinoptikų, artimiausios dienos ir savaitgalis bus labai panašus kaip ketvirtadienis. Tačiau nuo pirmadienio bus permainų. Pasipils krituliai, šlapdriba, sniegas. Oro temperatūra dieną ir naktį laikysis arti nulio. Prognozuojama, kad nuo kitos savaitės tikrai pasitaikys plikledis. 

GALERIJA

  • Kelininkai pradėjo žiemos sezoną: atsarga gėdos nedaro?
Ž. Gedvilos/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

na

bet kai ateis ziema kelininkai kaip visada bus nepasiruose.sakys o mes netikejom kad ateis ziema.taip buna kiekvienais metais...

Pilietis

Kadangi buvo labai siltas ruduo, tai anglijoj kelius pradejo barstyt spalio vidury, o siaip ten barsto nuo rugsejo iki balandzio

Ko toliau,to gražiau

Kelininkai visai išprotėjo.Kauno mieste,sausus šaligatvius apipylė druska,dėl ko tai padarė,neaišku.Prisipirko brangios,mūsų sąlygoms netinkamos druskos(ji netirpsta mūsų oro sąlygomis)ir pila kur reikia,kur nereikia.Mašinos taip beria tą druską,kad pastaroji krenta ant namų langų,sienų,jas gadindama.Turėjome Baltarusijoje pigios,geros druskos,tai ne,mūsų "patriotams"netiko,jie užsinorėjo brangios,afrikietiškos druskos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS