Ketvertuko tėvai planuoja vestuves | Diena.lt

KETVERTUKO TĖVAI PLANUOJA VESTUVES

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Esame labai laimingi, mergytės sveikos, savivaldybė mums skyrė lėšų didesniam automobiliui nusipirkti, – metams baigiantis pasidžiaugė Lina Strangienė, rugsėjo 8 d. pagimdžiusi keturias dukreles.

Nerimas ir džiaugsmas

Baimė, nerimas ir rūpesčiai, patirti gimus ketvertukui, jau praeityje.

Iki dukrelių gimimo Tauragės rajono Taurų kaime gyvenanti ir su bendraamžiu Jonu Gedeikiu du sūnus auginanti L.Strangienė svajojo apie dukrą. Tačiau žinia, kad ji laukiasi net keturių dukrų, labai nustebino ir netgi šokiravo.

L.Strangienė žinojo, kad jos giminėje yra nemažai dvynukų, tačiau ketvertuko tikrai nesitikėjo.

"Norėjome pagranduko ir labai tikėjomės dukters", – prisipažino moteris ir mergytes pavadino Šv.Valentino dienos dovana, nes atžalų gyvybė užsimezgė būtent tą dieną.

"Nežinau, kas mūsų laukia", – po gimdymo Kauno klinikose Lina sakė esanti laiminga, bet sutrikusi.

Tą rugsėjo 8-ąją, kai buvo suėjusios 32 nėštumo savaitės ir trys dienos, mergytės gimė po cezario pjūvio operacijos. Į šį pasaulį jos atėjo kas minutę: 9.29 val. – 1780 g svorio Lėja, 9.30 val. – 1022 g Luka, 9.31 val. – 1630 g Luknė ir 9.32 val. –  1710 g Milena.

Lina po gimdymo su naujagimėmis namo dar nevažiavo, Kauno klinikose praleido  dar tris mėnesius. Vos kilogramą svėrusi Luka ilgai augo ypatingomis sąlygomis – inkubatoriuje.

"Baiminomės dėl jos mažo svorio, tačiau dabar viskas gerai, visi sveiki ir labai laimingi", – atvirai kalbėjo tik gruodžio pradžioje su dukrelėmis namo grįžusi Lina.

Pirks septynvietį "VW Touran"

Namuose jų laukė malonios staigmenos: Tauragės miesto savivaldybė  šeimai skyrė erdvų, 93 kv. m ploto socialinį būstą. Iki to laiko Lina ir Jonas su sūnumis gyveno nuomojamame bute.

"O šiandien sužinojome dar vieną labai džiugią naujieną. Savivaldybė mums skyrė lėšų didesniam automobiliui įsigyti – gavome net 3000 eurų. Esame labai labai dėkingi", – gera žinia, gauta prieš pat mūsų pokalbį, pasidalijo šešių vaikų mama.

 

Jonas ir Lina neturi finansinių galimybių įsigyti aštuonviečio automobilio, tačiau džiaugiasi jau numatytu naujuoju pirkiniu – septynviečiu "VW Touran".

Bet didžiausią džiaugsmą jiems atneša vaikai.

"Žvelgiame į savo keturias dukreles ir neatsidžiaugiame. Jų tiek daug ir dar negalime patikėti, kad jos visos – mūsų", – švytėjo nuoširdi moteris.

Tiesa, vyresnysis sūnus Dovydas, kuriam neseniai, gruodį, sukako  šešiolika metų, buvo šokiruotas. Jam buvo keista, kad mama pagimdė net keturis vaikus iš karto.

Dešimtmečiam Lukui sesytės labai patinka. Iš pradžių jis labiausiai pamilo silpniausiąją Luką. Labai norėjo ją panešioti, bet, mamai neleidus jos imti ant rankų, simpatijas atidavė Milenai.

Mėlynakių charakteriai skirtingi

Lina džiaugiasi, kad vaikai auga sveiki, o antroji pagal gimimo svorį Milena jau praaugo vyriausiąją ir dabar sveria penkis kilogramus.

"Natūraliai maitinti dukrelių nespėčiau, nes kol pavalgytų  ketvirtoji, pirmoji jau vėl būtų išalkusi, – nusijuokė Lina. – Dabar jos nori valgyti kas pusketvirtos valandos. Kai verkia viena, greitai pradeda verkti ir kitos."

Lina neišgyvena ir dėl bemiegių naktų. Ji džiaugiasi, kad praėjusią savaitę jau galėjo pamiegoti keturias ar net penkias valandas per parą.

"Dieną nemiegu – nėra kada: buities darbai, vaikai, – šypsojosi L.Strangienė, jau puikiai atskirianti savo dukreles. – Trys dukrytės yra mėlynakės. Jei ne lengviausios svoris, būtų identiškos. Milena išvaizda šiek tiek skiriasi."

Tačiau kol kas visų mėlynakių charakteriai – skirtingi. Milena kaip degtukas, tik čirkšt, ir pravirks akimirksniu. Luknė labai opi, jai dažnai reikia paglostyti pilvuką, Lėja pati ramiausia, o mažiausiai sverianti Luka daugiausia reikalauja dėmesio.

"Matyt, mes ją išlepinome, nes dažniausiai laikome ant rankų. Labai išgyvenome dėl jos sveikatos", – neslėpė Lina.

Mylimasis jau pasipiršo

Linos ir Jono kaimynai, draugai mažylių dar nematė, nes šeima baiminasi infekcijų. Galbūt leis pažvelgti tik po Naujųjų metų.

Tiesa, patiems artimiausiems žmonėms laimingi tėvai išimtį padarė ir savo didžiausią turtą jau parodė.

"Po dukrų gimimo viskas pasikeitė – gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, – prisipažino Lina. – Nedirbu, turime kitą būstą, automobilį ir, svarbiausia, tiek daug vaikų."

Vilkyškių pieninėje dirbantis Jonas netrukus eis atostogų. Beje, Lina ir Jonas nėra susituokę. Dukterų gimimas porą paskatino vedyboms.

"Jonas jau pasipiršo. Tiesa, tai jis padarė dar prieš man pastojant", – prisipažino Lina.

Ar vestuvės įvyks 2016-aisiais?

"Oi, žinote posakį: žmogus planuoja, Dievas juokiasi, – šyptelėjo daugiavaikė mama. – Bet mūsų svajonės jau išsipildė. Turime butą, turėsime didelį automobilį ir, svarbiausia, daug nuostabių vaikų. Dabar noriu, kad tik visiems užtektų sveikatos. O kai bus sveikatos, viskas bus gerai."

Aplenkė tikimybių teoriją

"Ketvertukai gimsta labai retai – vos per vieną iš 500 000 gimdymų, tad Lietuvoje šis stebuklas tikėtinas maždaug kas 20 metų. O mūsų ligoninėje tai jau antras ketvertukas per dvejus metus", – stebėjosi Kauno klinikų Akušerijos skyriaus vadovas docentas Vladas Gintautas.

Pasak jo, trys mergaitės yra identiškos, ketvirtoji turi šiek tiek skirtumų.

"Didelės pagalbos joms nereikėjo – pačios kvėpavo, pačios verkė", – pasakojo Neonatologijos klinikos vadovė gydytoja Rasa Tamelienė.

Iki tauragiškių keturi vaikai Kaune gimė 2013-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

JUSTINA SELIUGINIENE

Dekokim Dievui uz atejusia gyvybe ,o ne koneveikim. Kada liausites smerke? Ar tai Jusu nuomone krikscioniska? Jaunu zmoniu gyvenimas pries akis. Dievas juos ir tokius myli,suteikdamas toki dziaugsma.

Lietuvė

neturi Lietuva kuo didžiuotis, tai bent gimdyvėm mergautinom pavardėm. Bjauru. Ir pabandyk tu po to jaunimui išaiškint, kad sumetus skudurus gyvent nepadoru. Nesuprantu, ko jūs šniūrais į bažnyčia varot, jei didžioji dauguma gyvenat "nuodėmėj".

j.

niekada nesutiksiu su tokiais santykiais. Sugyventiniai nera bjauresnio zodzio. Vaikeliams augti linkiu sekmes ir taip nesielgti kaip ju tevai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS