Kibernetinio saugumo centras: padaugėjo melagingų laiškų „iš direktoriaus“ | Diena.lt

KIBERNETINIO SAUGUMO CENTRAS: PADAUGĖJO MELAGINGŲ LAIŠKŲ „IŠ DIREKTORIAUS“

  • 0

Pastaruoju metu itin padaugėjo melagingų „direktoriaus laiškų“, kuriuose imituojamas atsakingas pareigas įstaigoje einantis asmuo, duodantis nurodymus specialistams atlikti finansines operacijas, pranešė Nacionalinio kibernetinio saugumo centras (NKSC).

„Prieš siųsdami tokius laiškus, piktavaliai dažniausiai atlieka informacijos apie auką rinkimą, todėl laiškai būna gana įtikinantys: naudojamas vadovo vardas ir pavardė, kreipiamasi į specialistą dirbantį su piniginėmis operacijomis“, – teigiama Kibernetinio saugumo centro pranešime.

Anot jo, laiško turinyje gali būti minimos aplinkybės, dėl kurių vadovas yra nepasiekiamas, bet piniginę operaciją reikia atlikti skubiai. Pavyzdžiui, rašoma „Reikia greitai apmokėti sąskaitą. Šiuo metu esu susirinkime, todėl atrašyk paštu“.

NKSC rekomenduoja organizacijoms informuoti savo specialistus, atsakingus už finansines operacijas, apie tokių laiškų pavojų.

Taip pat rekomenduojama apriboti tarnybinės pašto stoties galimybes priimti imituotus laiškus, naudojančius organizacijos pašto galūnę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS