Kinai Lietuvai siunčia dešimtis tūkstančių medicininių kaukių ir pirštinių | Diena.lt

KINAI LIETUVAI SIUNČIA DEŠIMTIS TŪKSTANČIŲ MEDICININIŲ KAUKIŲ IR PIRŠTINIŲ

Iš Kinijos ketvirtadienio popietę pakilo lėktuvas, gabenantis Lietuvai skirtą krovinį su dešimtimis tūkstančių medicininių kaukių ir pirštinių.

„Tai „Huawei“ ir Kinijos prekybos rūmų dovana“, – BNS informavo Kinijos ambasada Vilniuje.

Krovinį neatlygintai atgabena verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojamos grupės „Avia Solutions Group“ valdoma užsakomųjų skrydžių bendrovė „KlasJet“.

„Lėktuvas ką tik pakilo. Pakrauta 240 dėžių medicininių pirštinių – iš viso 120 tūkst. porų, ir 10 dėžių medicininių kaukių – 20 tūkst. vienetų. Planuojamas atvykimas penktą valandą ryto“, – BNS ketvirtadienio popietę sakė „Avia Solutions Group“ atstovė Vilma Vaitiekūnaitė.

Medicinos apsaugos priemonių poreikis gydymo įstaigose labai išaugo dėl koronaviruso plitimo.

Kinijoje koronaviruso krizė kilo sausio mėnesį, bet jai pastaruoju metu pavyko pažaboti pandemiją.

Kinija ketvirtadienį pranešė, kad pirmąkart nuo protrūkio pradžios sausį šalyje neužfiksuota nė vieno vietinio užsikrėtimo atvejo.

Šiuo metu viruso epicentru yra tapusi Europa. Iki šiol Lietuvoje patvirtinti 36 koronaviruso atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Fenomenas

Kinai dar nespėjo patys atsigauti nuo užkrato pasėkmių, o jau pradėjo teikti labdaringą paramą, kada jie spėjo pagaminti tiek produkcijos, juk buvo izoliuoti karantine. Fenomenali šalis.

L

Geri santykiai tarp valstybių džiugina.

Tam to pilietiškas.

Tu gal išsiskalbk kojinės. Nes nuo galimo tvaiko, tau ima paranoja, kad Amerika viso pasaulio kaltininkė. Broleli,jei būsi mandagus, galiu pasiūlyti tau puikią ir pigią skalbykla, kad išplautu tavo kojinikes. Kai išsiplausi, tau pačiam palengvės, nes nebejausi tvaiko, galvoje nebesivaidens. Linkiu visiems sveikatos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS