Kitą savaitę Lietuvą pasieks 100 tūkst. kaukių iš Taivano | Diena.lt

KITĄ SAVAITĘ LIETUVĄ PASIEKS 100 TŪKST. KAUKIŲ IŠ TAIVANO

Taivanas skiria paramą Lietuvai kovojant su koronavirusu – kitą savaitę iš šios šalies bus atgabenta 100 tūkst. medicininių kaukių.

„Šiandien gavau oficialų patvirtinimą, kad Taivanas skiria paramą Lietuvai kovoje su COVID-19 sukelta pandemija. Kitą pirmadienį jos (kaukės – BNS) bus Europoje ir toliau logistine grandine  pasieks Lietuvą“, – ketvirtadienį BNS sakė parlamentaras Gintaras Steponavičius. Jis yra Seimo draugystės su Taivanu grupės pirmininkas.  

Pasak jo, balandžio 3 dieną Seimo draugystės su Taivanu grupės nariai kreipėsi į Taivano vyriausybę dėl paramos Lietuvai.

„Matome Taivano pastangas ir išskirtinai sėkmingą patirtį suvaldant per pastaruosius dešimtmečius įvairaus lygio virusų ir pandemijų iššūkius“, – sakė parlamentaras.

Kovojant su koronavirusu Lietuvos valdžia, savivaldybės, prekybos tinklai, kitos privačios įmonės praneša apie medikams ir gyventojams skirtų apsaugos priemonių iš Kinijos ir kitų šalių pirkimą.

Šią savaitę Lietuvą pasiekė dar dvi daugiau nei 50 tonų siuntos iš Kinijos su apsaugos priemonėmis medikams ir kitiems koronaviruso židiniuose dirbantiems specialistams.

Vyriausybė dalyvauja trijuose Europos Komisijos inicijuotuose bendruose su kitomis šalimis pirkimuose, kurių metu bus perkamos apsaugos priemonės, dirbtiniai plaučių ventiliavimo aparatai, reagentai ir diagnostikos priemonės.

Balandį tikimasi pasirašyti sutartis, pagal kurias bus įsigyta 300 tūkst. respiratorių, 1 mln. vienkartinių kaukių, 80 tūkst. apsauginių akinių ir 400 dirbtinių plaučių ventiliavimo aparatų, laboratorijos reagentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kas jas pardavinės ? Kam pelnas nusės ?

Rita

Parodikite iskarpas per TV ,patys pasisiųs.Nereikia ir siuvimo mašinos, tokį skudureli, galima ir rankomis pasisiūti.Nereikės ne užsakymų daryti ,nei pinigus leisti nekaltam.

RasaTO KAS JAU UŽSAKĖ

BUKAS ŽMOGAU KAIP KAS SAKĖ IR DABAR SAKO NEREIKTU JEIGU VISI BUTU SAŽININGI BET PAČIAM ŽMOGELI REIK MASTYTI AR SMEGENINĖ TUŠČIA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS