Ko pernai ieškojome internete: tautiečių klausimai stebina ir sukelia juoką | Diena.lt

KO PERNAI IEŠKOJOME INTERNETE: TAUTIEČIŲ KLAUSIMAI STEBINA IR SUKELIA JUOKĄ

  • 3

Internetinės paieškos platformos „Google“ paskelbtos praėjusių metų populiariausios lietuvių paieškos – ganėtinai komiškos. Štai, besidomėdami „kodėl?“, lietuviai labiausiai rūpinosi pageltusiais pomidorų lapais, karčiais agurkais ar tiesiog sveikatos problemomis, skelbia LNK.

Panašu, kad aplink vykstančių karų atgarsiai lietuvių taip nebebaugina. Kur kas dažniau internete tautiečiai domisi žemiškomis temomis. Pasirodo, kai kyla klausimas „kodėl?“, būtent internetinė paieška daugeliui padeda rasti atsakymą.

„Kiekvieną kartą būna ir nuotaikingų klausimų, ir tokių žmogiškų, rodančių mūsų bendrą žmogišką smalsumą“, – pasakojo „Google“ rinkodaros vadovė Baltijos šalyse Gabija Karpavičiūtė.

Štai populiariausių klausimų penketuke tokie klausimai kaip:

Kodėl geltonuoja pomidorų lapai?

Kodėl yra rašoma Lietuvos raudonoji knyga?

Kodėl svarbu svajoti?

Kodėl pučia vidurius?

Kodėl kartūs agurkai?

Anot „Google“ paieškos specialistų, tokios paieškos įrodo, kad mūsų tautiečiams kasmet vis svarbesnė aplinka.

„Akivaizdu, kad Lietuvos gyventojai domisi aplinkosauga. Štai, antroje vietoje yra klausimas: „kodėl yra rašoma Lietuvos Raudonoji knyga?“ Devintoje – „kodėl reikia saugoti Lietuvos miškus“, – sakė G. Karpavičiūtė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tačiau populiariausių užklausų dešimtuke pasirodė ir keistesni klausimai. Pavyzdžiui, „kodėl bebrai neėda upėtakių?“

Pasirodo, tokias paieškas suaktyvinti gali programuotojų išdaigos. Tiesa, pastarasis klausimas esą labiau tikėtina, kad atsirado dėl televizinių žaidimų.

„Galbūt tai buvo žaidimas televizijoje ir tada žmonės puolė ieškoti, koks teisingas atsakymas. Ir tada paieškos didėjo“, – aiškino „NRD Cyber Security“ vadovas Vilius Benetis.

Kibernetinio saugumo specialistai tikina, kad ne visi šie klausimai gali realiai atspindėti labiausiai visuomenę kamuojančius klausimus.

„Mes nežinome, gal buvo ir kitokios užklausos, bet dėl korektiškumo ir kitų aspektų, jos buvo išfiltruotos. Galbūt“, – svarstė V. Benetis

Be užklausų „kodėl?“, lietuviai domėjosi ir šalies bei pasaulio aktualijomis. Labiausiai internete ieškoma asmenybė – Viktorija Siegel. Iš renginių daugiausia susidomėjimo sulaukė Pasaulio krepšinio čempionatas ir tik po to lietuvius sudomino Eurovizija bei savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. O iš filmų ir serialų aktyviausiai internete buvo ieškomas Kristoferio Nolano režisuotas filmas „Openheimeris“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tam R

Kaip penkių metų vaikas gali mirti, nes širdis sustojo bėgant? Niekada vaikai nemirė dėl bėgiojimo. Prisiminkit savo pačių vaikystę, ar vyko kas panašaus? Kokius fintus išdarinėjot ir nemirėt. Ką bandot pritemt? Jei patys durnagalviai, tai neverskit kitų tokiais pačiais. Vaikai nemiršta pasportavę. Jei mirė sustojus širdžiai, tai tik skiepukai nuo kovido suveikė uolių durnagalvių tėvų. Padus laižykit mafijiniai valdžiai, dar ne to susilauksit.

romas

uztat zinom, ko ieskojo gugleje seimunai

aš klausiau

kodėl ivanova-zvinkė-bonkė vaikšto be triusikų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS