Kokia apranga ir automobilis išduos, kad jus stabdo aplinkosaugininkai? | Diena.lt

KOKIA APRANGA IR AUTOMOBILIS IŠDUOS, KAD JUS STABDO APLINKOSAUGININKAI?

  • 93

Šiemet vairuotojus gali stabdyti ne tik policijos pareigūnai, bet ir aplinkosaugininkai. Tačiau net eismo ekspertai pareiškė, kad jų reikalavimų nevykdys – esą neaiški tvarka. Aplinkos ministerija tvarką puolė tikslinti. Aplinkosaugos pareigūnams liepė dėvėti ne tik uniformą, bet ir specialias liemenes stabdant vairuotojus. Patikslinti žymėjimai ir ant tarnybinių automobilių bei jų spalvos. Apie tai LNK žurnalistas kalbėjosi su Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus skyriaus vedėju Edgaru Skrebe.

– Koks stabdymo pirmasis momentas?

– Na, stabdoma bus tarnybiniu automobiliu, įjungus mėlynos spalvos švyturėlius bei garso signalą arba tik įjungus švyturėlį ir baltos spalvos su raudonu skrituliu centre stabdymo lazdele.

– Tai, kaip ir policijos pareigūnai turėdavo ir turi tokią teisę, jūs įgyjate lygiai tokias pačias teises?

– Taip, iš esmės stabdymas niekuo nesiskirs.

– Kiek žinau, pagal naują tvarką, turės dalyvauti du pareigūnai. Ne veltui šiandien esate dviese.

– Taip, dalyvaus mažiausiai du pareigūnai arba vienas Aplinkos apsaugos pareigūnas ir bent vienas kitos institucijos, pavyzdžiui, policijos.

– Ar jums vis dar reikės policijos? Nes kiek kalbinau prieš Naujuosius metus gyventojus – kalbėjome apie kelių eismo taisyklių pakeitimus, kurie įsigaliojo šiemet – jie sakė, kad jei aplinkosaugininkai stabdys, tikrai nesiruošia stoti. Kas grėstų tokiems žmonėms?

– Na, policijos pareigūnų nebereikės, stabdysime savarankiškai. Sustoti vairuotojas privalo, o nepaklūstantiems grės administracinė atsakomybė – bauda iki 1200 eurų. Tikimės vairuotojų sąmoningumo ir kad vykdys teisėtus reikalavimus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kiek anksčiau mes matydavome jus kartu su policijos pareigūnais, kai tikrindavote taršą, buvo organizuojami tokie reidai.

– Reidų tikslas lieka tas pats. Tikrinsime automobilių taršą, būtent benzininę automobilių taršą anglies monoksidui, dyzelinių automobilių dūmingumą. Taip pat bus patikrinama, ar iš automobilio neteka įvairūs pavojingi skysčiai, pavyzdžiui, tepalai. O nustačius šiuos pažeidimus, taikoma dvejopa sankcija – administracinė atsakomybė bei techninės apžiūros panaikinimas.

– Tik reido metu galėsite stabdyti ar, kaip ir policijos pareigūnai, pamatę, kad, pavyzdžiui, iš automobilio teka tepalai, galite liepti sustoti?

– Tikrai taip. Bus ir planuojama, bet pamačius akivaizdų pažeidimą kelyje, pareigūnas turi atlikti pareigą, sustabdyti ir užfiksuoti pažeidimą.

– Ant jūsų uniformų matau vaizdo kameras, vadinamus bodycam'us. Tai reiškia, kad jūsų visi veiksmai yra filmuojami?

– Taip, mes savo veiksmus filmuojam.

– Į kokias situacijas jūs papuolate?

– Pasitaiko įvairių situacijų, įvairių žmonių – nuo pačių geriausių iki tikrai agresyvių ir nenusiteikusių draugiškai.

– Kaip atrodys dar jūsų apranga? Ar ji tik taip atrodys, ar čia yra žieminė apranga? Galbūt vasarą kitaip būsit apsirengę?

– Čia yra žieminė apranga, tačiau vasarinė apranga paženklinta tais pačiais ženklais t. y. ženklu su užrašu „Lietuvos aplinkos apsauga“, kaip ir automobilis tuo pačiu ženklu paženklintas. Lygiai taip pat ir vasariniai marškiniai, vasarinės uniformos paženklinamos šiais ženklais ir dėvima ta pati liemenė.

Sustoti vairuotojas privalo, o nepaklūstantiems grės administracinė atsakomybė – bauda iki 1200 eurų.

– Ar automobiliai skiriasi ar yra visi tokios žalsvos spalvos su Lietuvos aplinkos apsaugos emblemomis?

– Automobilio spalva gali skirtis, turime pas save parke ir kitų spalvų automobilių. Tačiau ženklai yra tokie patys.

– Taigi, kokie dabar būtų jūsų patarimai mūsų žiūrovams? Ar kažkaip jau ruoštis, susiimti, nes patikrinimai jau artėja?

– Tai, patikrinimai artėja. Na, tai visų pirma reikėtų pasirūpinti savo automobilio technine būkle, na, o sutikus pareigūnus, patarčiau su jais bendradarbiauti ir neprisidaryti dar papildomų protokolų už reikalavimų nevykdymą ir papildomų problemų.

GALERIJA

  • Kokia apranga ir automobilis išduos, kad jus stabdo aplinkosaugininkai?
Rašyti komentarą
Komentarai (93)

black

upeliais teka fekalijos, pamiškės primėtytos padangų ir šiaip šiukšlių, pakelės - butelių ir kitų pakuočių. Bet aplinkosaugininkams tai nepelningas ir sunkus darbas. Tik pabandyk sugaut tokius piktadarius. Tai ir susigalvojo darbą daug pelningesnį, lengvesnį ir malonesnį - gi pajus valdžią prieš žmogelį.

tam >>>T \\\\\.../////

gal nekišk tos savo CCCP ar TSRS bent į šitas temas. Niekas ten kitaip nebuvo. Buvo tik žymiai senesnis laikas ir valdininkai dar nebuvo pasiekę tokio lygio. Dabar pasiekė. Ilgainiui pasieks dar daugiau. VISKAS tobulėja. O tais laikais žemo rango valdininkėlių noras pasijausti karaliais prieš žmogų buvo dar didesnis. Jis po truputį pasiekė ir šiandieną. Turim gyventi šiandien, o ne praeitimi. Piktžoles reikia rauti šiandien o ne grįžti į praeitį. Taigi, pagalvokim kaip kovosim su šia negerove. Šiandien mes galim tai daryti, o tais laikais tas buvo visiška utopija.

SCIPAKAS.KAU.

Durniu ir baznycioj musa.geroves lt.Ruoskit balsadezes vel jus isrinks aviu ir FEISBUK sunauja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS