Tyrimas: lietuviai spauda pasitiki labiau nei interneto portalais | Diena.lt

TYRIMAS: LIETUVIAI SPAUDA PASITIKI LABIAU NEI INTERNETO PORTALAIS

  • 8

Lietuvos gyventojų pasitikėjimas interneto portalais yra mažesnis nei popierine spauda, radiju ar televizija, pranešė visuomenės apklausos duomenis pristačiusi Kultūros ministerija.

Vertindami žiniasklaidą skalėje nuo vieno iki penkių, kur žemiausias rodiklis rodo nepasitikėjimą, o aukščiausias – visišką pasitikėjimą, apklausoje dalyvavę lietuviai laikraštį įvertino 4,05 balo, televiziją – 4,09 balo, radiją – 4,13 balo, o interneto portalus – 3,83 balo.

Tautinių mažumų – rusų ir lenkų – tyrimas taip pat parodė, kad jos mažiau pasitiki interneto portalais (3,83 balo). Televizija tautinių mažumų apklausoje surinko 3,73 balo, radijas – 4,01 balo, o laikraščiai – 3,8 balo.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų nuomonės apklausą Kultūros ministerijos užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė "Spinter tyrimai", buvo apklausti 1 008 respondentai nuo 18 iki 75 metų amžiaus. Papildomame Lietuvos tautinių mažumų tyrime apklausti 504 to paties amžiaus žmonės.

Tyrimas atliktas šių metų rugsėjo 17 – spalio 25 d.

"Apklausos rezultatus patvirtina ir nemažėjantis "Kauno dienos" prenumeratorių būrys, kuris 2018 m. bus net šiek tiek didesnis nei 2017-aisiais. Nepaisant to, kad kai kurie interneto portalų atstovai jau daugybę metų bando įpiršti mintį, kad spauda miršta, to neįvyksta. Net naujausios pasaulinės tendencijos rodo, kad spauda ne tik išlieka, bet ir stiprina savo pozicijas, pasitelkdama ir tą pačią interneto erdvę. Dienraščiai, žinoma, priversti keisti savo strategijas ir konkuruoti ne naujausiomis žiniomis, bet išskirtinėmis publikacijomis, tyrimais, analitiniais straipsniais. To rezultatas – "Kauno diena" ir 2018-aisiais skaitytojus pasieks šešis kartus per savaitę", – teigia "Kauno dienos" vyr. redaktorius Arūnas Andriuškevičius.

"Kauno dieną" leidžia bendrovė "Diena Media News". Jai priklauso bendrovė "Klaipėdos dienraštis", leidžianti dienraštį "Klaipėda", savaitraštį "Klaipėda" rusų kalba. "Diena Media News" taip pat leidžia įvairius žurnalus, tarp kurių – "370", valdo portalus kaunodiena.lt, diena.lt, klaipeda.diena.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Mes prie Nemuno uzauge

Kauno diena,kauno diena-skaitome mes ja kasdiena!:) Tikrai gerai,kad Kauno diena gera banga pagavo,idomi,naudinga ir savalaike informacija jau tapo KD vizitine kortele

Sena pirdūnė

Interneto portale nuomonė tai tas pats ką nusiperst pavėjui. Pasmirdo ir išsisklaidė.

matomai sie ,,,tyrejai,,, dar po Kaledu

neissipagiriojo , kad tokius BRIEDUS kliedi , lietuviska spauda , tuo labjau Delfio debilizmu ar , jakilaicio zurnaliugu bezdalais aplamai niekas lietuvoj nebetiki ----internet portaluose issirenka tai kas yra panasu y tiesa , gretina su lietuvos marazmatiku spjaudalais ir susidaro --SAVO ASMENINE NUOMONE APIE TA AR KITA YVYKY......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS