Kokiu atstumu nuo gyvenvietės turi būti pašto skyrius? | Diena.lt

KOKIU ATSTUMU NUO GYVENVIETĖS TURI BŪTI PAŠTO SKYRIUS?

  • 1

Nėra taisyklių, kurios apibrėžtų, kokiu atstumu nuo gyvenviečių turi būti pašto skyrius. Taip sako Ryšių reguliavimo tarnybos Pašto reguliavimo skyriaus vedėja Žydrūnė Zabulionienė.

LRT radijo klausytoja iš Žemaitijos pastebėjo, kad planuojama panaikinti pašto skyrių, kuris labai reikalingas miestelio gyventojams. „Mažeikių rajono Pikelių miestelyje nusprendžiamas panaikinti paštas, kuris labai reikalingas gyventojams. Man įdomu sužinoti, koks turėtų būti artimiausias ir koks tolimiausias pašto atstumas? Artimiausia savivaldybė mums – 28 km, o seniūnija – 15 km, ir žmogui pasiekti šią įstaigą – labai sunku“, – tikina LRT radijo klausytoja.

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė patvirtino šią informaciją. Jos teigimu, Pikelių pašto skyriaus paslaugomis naudojosi labai mažai žmonių, todėl planuojama, kad paslaugas suteiks miestelyje besilankantis paštininkas. Pašto skyrių uždaryti žadama nuo rudens.

„Teikti paslaugas vietoje, kurioje apsilanko nedidelis klientų skaičius, yra nuostolinga. Tačiau norime nuraminti Pikelių kaimo gyventojus, kad jie neliks be pašto paslaugų. Kaip ir iki šiol, visas paslaugas teiks laiškininkas“, – tikina A. Jonušaitė.

"Lietuvos pašto" atstovės teigimu, paskambinus paštininkui, jis ateis sutartu laiku ir suteiks visas įprastas pašto paslaugas. „Bus galima ne tik atsiimti, bet ir išsiųsti siuntą per laiškininką. Išsiųsti pinigų perlaidas ar gauti, susimokėti mokesčius ir daug visų kitų paslaugų, kurias paštas teikia šiuo metu“, – sako A. Jonušaitė. Moters teigimu, gyventojams tikrai neturėtų kilti nepatogumų.

Ryšių reguliavimo tarnybos Pašto reguliavimo skyriaus vedėja Ž. Zabulionienė sako, kad nėra taisyklių, kurios apibrėžtų, kokiu atstumu nuo gyvenviečių turi būti pašto skyrius.

„Reikalavimai pašto tinklui yra reglamentuoti teisės aktais ir šiose charakteristikose yra numatyta, kad kaimo gyvenamosiose vietovėse vienos seniūnijos teritorijoje turi būti įrengta ne mažiau kaip viena paslaugos teikimo vieta arba universaliosios pašto paslaugos teikimo agentų vieta“, – aiškina Ž. Zabulionienė.

Jos teigimu, nuo seniūnijos centrų nutolusiose kaimo gyvenamosiose vietovėse papildomai gali būti įrengiama ir kilnojamoji paslaugos teikimo vieta. „Kaimo gyvenamosiose vietovėse atstumas nuo gyventojo gyvenamosios vietos iki pašto paslaugos teikimo vietos nėra numatytas“, – tikina pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Savanoris

NUOMONĖ: neokomunistinė valdžia giriasi, kad jai žmogus svarbiausia... MELUOJA> Atvirai meluoja- jai pinigai svarbiausia. Ar ne , socialdemokrate- milijonieriau Bra(U)dauskai? Daugelyje vietovių dėl pinigų panaikino ne tik pašto skyrius, bet ir medicinos punktus, mokyklas, bibliotekas... Juk savų prie lovio paskutiniais metais padaugėjo keliomis dešimtimis tūkstančių. ,,Sutaupyti" pinigai eina savų išlaikymui, neokomunistinei propogandai. Štai kokia butkevičinės Lietuvos realybė... Ar tau, broli, sese, dar neatsibodo tokia betvarkė Lietuvoje? O gal ir tu balsavai, ,,rinkai" kokį neokomunistą, ,,socialdemokratą" , svarčikietį iš atėjūno partijos ar paksojdą? Jeigu rinkai- Tu irgi prisidedi prie šitos betvarkės, prie valdžiažmogių siautėjimo Lietuvoje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS