Komisija pakartotinai kreipsis į teismą dėl rusiškų laidų stabdymo | Diena.lt

KOMISIJA PAKARTOTINAI KREIPSIS Į TEISMĄ DĖL RUSIŠKŲ LAIDŲ STABDYMO

  • 0

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nusprendė antradienį pakartotinai kreiptis į teismą, prašydama trims mėnesiams apriboti Rusijos televizijos „Ren TV Baltic“ ne Europos Sąjungoje (ES) parengtų laidų transliacijas.

„Išsakėme pozicijas, argumentus. Aš manau, kad jų dabar tikrai yra pakankamai. Juo labiau, kad teismui dar pridėsime ir Krašto apsaugos ministerijos pateiktą išvadą, kuri taip pat patvirtina mūsų argumentus. Taigi, šiandien paruošime visus dokumentus, posėdžio išrašą, rytoj ryte išvežame į teismą, lauksime sprendimo“ , - BNS pirmadienį po neeilinio LRTK posėdžio sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas praėjusį penktadienį atmetė LRTK prašymą trims mėnesiams apriboti Rusijos televizijos „Ren TV Baltic“ ne Europos Sąjungoje (ES) parengtų laidų transliacijas.

Teismas pasigedo konkrečių komisijos nuorodų, kurie teiginiai laidoje kurstė karą ir neapykantą, kokia informacija yra vertinama kaip tendencinga ir šališka.

Komisijos manymu, pernai lapkritį rodytoje televizijos laidoje „Paklydimo teritorija“ kurstytas karas ir neapykanta. Tai patvirtino ir Vilniaus universiteto ekspertai - Žygintas Pečiulis ir Andrius Šuminas, Krašto apsaugos ministerijos specialistai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS