Konservatorius siūlo dalies teismų apsaugą pavesti Viešojo saugumo tarnybai | Diena.lt

KONSERVATORIUS SIŪLO DALIES TEISMŲ APSAUGĄ PAVESTI VIEŠOJO SAUGUMO TARNYBAI

Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas siūlo, kad tvarką teismuose užtikrintų ne tik policija, bet ir Viešojo saugumo tarnyba (VST).

Jis siūlo pataisyti Teismų įstatymą ir numatyti, kad Aukščiausiajame, Apeliaciniame, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apygardos teismuose, o ypatingais atvejais – ir kituose teismuose, tvarką bei rimtį užtikrintų ir Viešojo saugumo tarnyba.

„(...) Viešojo saugumo tarnyba vykdo konvojuojamųjų pristatymą į teismo posėdžius bei pagal kompetenciją atlieka kitas funkcijas, susijusias visuomenės saugumo stiprinimu, viešosios tvarkos užtikrinimu ir valstybės objektų apsauga. Teismų ir Viešojo saugumo tarnybos aktyvesnis bendradarbiavimas bei šios tarnybos pagalba teismams, užtikrinant jų fizinį saugumą, atitiktų tiek teismų poreikius, tiek tarnybos veiklos tikslus, būtų veiksminga ir racionali“, – teigia projekto autorius.

Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius BNS sakė, kad minėtas projektas jam nėra naujiena, su Nacionaline teismų administracijos atstovais, apygardų teismų pirmininkais jau kalbėta ta tema.

„Jie nori, kad mes saugotume. Mums didelė garbė, kad mus vertina“, – teigė jis.

Anot vado, šiuo metu VST neturėtų pajėgų minėtiems teismams saugoti, tačiau gavę nurodymą, ieškotų išeities.

„Yra dvi formos, priklausomai nuo sprendimo. Jeigu neskiria papildomų lėšų, vadinasi, mes turime optimizuotis viduje, kažką pertvarkyti, perdaryti. Papildomų pajėgumų dabar neturime, užduotys vykdomos 24 valandas per parą, septynias paras per savaitę. Jeigu būtų nuspręsta skirti kažkiek lėšų, atsižvelgiant į jų dydį, kurtume papildomus pajėgumus saugoti teismams“, – aiškino R. Pocius.

Dabar už teismų apsaugą atsakinga policija.

Pagrindinės VST funkcijos – ekstremalių ir ypatingų situacijų suvaldymas, likvidavimas, viešosios tvarkos atkūrimas, nuteistųjų konvojavimas, valstybės svarbių arba strateginių objektų apsauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuo teisybės?

nuo ko saugoti teismus? Juk teismai "vykdo" teisingumą.

Anus

auskas.

Cha cha cha

Koloborantas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS