Konstituciniame Teisme – dar vienas prašymas įvertinti galimybių paso ribojimus | Diena.lt

KONSTITUCINIAME TEISME – DAR VIENAS PRAŠYMAS ĮVERTINTI GALIMYBIŲ PASO RIBOJIMUS

Konstitucinis Teismas (KT) ėmėsi dar vieno prašymo įvertinti galimybių paso, be kurio karantino metu nebuvo galima patekti į prekybos centrus, lankytis renginiuose, paslaugų teikimo vietose, ribojimus.

KT antradienį pranešė, jog priėmė nagrinėti Vilniaus apygardos teismo prašymą įvertinti galimybių paso ribojimus. Teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje asmuo pasinaudojo kito asmens vardu išduotu galimybių pasu, kad patektų į kokteilių barą.

Vilniaus apygardos teismas kreipimesi nurodo, kad Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios padėties įvesti ribojimai galėjo būti nustatyti tik įstatymu, be to, nepagrįstai buvo diskriminuojami galimybių paso neturintys asmenys.

Teismas kreipimesi nurodė, kad nebuvo objektyvių skirtumų, kurie pateisintų skirtingą teisinį reguliavimą, be kita ko, dėl to, kad pasiskiepiję nurodyta vakcina ar persirgę COVID-19 liga ir turėję neigiamą atitinkamo testo rezultatą asmenys taip pat galėjo platinti virusą, kaip ir nepasiskiepijusieji ar nepersirgusieji.

KT taip pat yra priėmęs Kauno apygardos teismo prašymą įvertinti ribojimus galimybių paso neturėjusiems asmenims. Kauno teismas į KT kreipėsi sustabdęs baudžiamąją bylą pagal asmens, nuteisto už bandymą patekti į prekybos centrą su svetimu galimybių pasu, apeliacinį skundą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lauris .R

Antikūnai vertingesni už šudo marmalas koks GP pasas ten buvo psihinio iškrypelio pasas

fda

o į kaliūzę pasodins pagaliau organizatorius?

ai

i mano sklypa pernai prisiko kaimyno katinas, prasau ivertinti ar katinas elgesi teisetai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS