Konstitucinio Teismo posėdžiai bus transliuojami internetu | Diena.lt

KONSTITUCINIO TEISMO POSĖDŽIAI BUS TRANSLIUOJAMI INTERNETU

  • 4

Konstitucinio Teismo (KT) posėdžiai bus tiesiogiai transliuojami internetu, siekiant didesnio viešumo ir atvirumo visuomenei, pranešė teismas.

Pasak Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo, tai daroma sekant gerąja kitų šalių praktika – viešų posėdžių transliacijos vyksta daugelyje Europos šalių konstitucinių teismų.

„Konstitucinis Teismas turi didelį žmonių pasitikėjimą ir nuolat stengiasi išlaikyti jį bei dar labiau stiprinti tapdamas vis atviresne, skaidresne ir modernesne institucija, sudarydamas sąlygas kiekvienam visuomenės nariui tiesiogiai ir operatyviai susipažinti su jo sprendimais“, – pranešime cituojamas D.Žalimas.

Pranešime pažymima, kad daugiau viešumo ir atvirumo siekiama ir visoje teismų sistemoje. Šiuo metu Seime registruotos įstatymų pataisos, kuriomis siūloma įtvirtinti galimybę, esant asmens prašymui, transliuoti, filmuoti ar fotografuoti teismo sprendimo paskelbimą, daryti jo garso ar vaizdo įrašą, kai tai yra būtina visuomenės informavimo, mokslo ar mokymo tikslais.

Pirmoji transliacija – antradienį, KT pradės nagrinėti bylą dėl Seimo nutarimo, kuriuo patvirtintos parlamentinio tyrimo „dėl prezidento Rolando Pakso pilietinių ir politinių teisių atkūrimo“ išvados.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

atemu

idomu kaip ateme kubilius is pareigunu pensiju dali ir negrazina tai konstitucinis teismas isaiskino kad taip galima pagal konstitucija tai kyla klausimas kam konstitucija tarnauja ar tiems kurie atima ar tiems is kuriu atima

...

KT dabar tapo valdžios uzurpatore, pats sau prisiskyrė funkcijas, kurių jam Konstitucija NESUTEIKĖ.

Sveikintina

mažas žingesnelis į priekį, ne atgal :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS