Konstitucinis Teismas pradės bylą dėl Fizinių asmenų bankroto įstatymo | Diena.lt

KONSTITUCINIS TEISMAS PRADĖS BYLĄ DĖL FIZINIŲ ASMENŲ BANKROTO ĮSTATYMO

Konstitucinis Teismas (KT) vertins įstatymo nuostatas, pagal kurias gali būti nurašomi reikalavimai dėl nusikalstamomis veikomis padarytos žalos atlyginimo.

Penktadienį KT rašytinio proceso tvarka Vilniaus regiono apylinkės teismo prašymu pradės bylą dėl atitinkamų Fizinių asmenų bankroto įstatymo nuostatų.

Vilniaus regiono apylinkės teismas į Konstitucinį Teismą kreipėsi sustabdęs civilinės bylos nagrinėjimą. Šioje byloje sprendžiamas ginčas dėl bankroto bylos iškėlimo pagal fizinio asmens pareiškimą.

Minimas asmuo mano, kad negali ir negalės sumokėti teismo nutartimi priteistų skolų, susidariusių dėl jo padarytų nusikalstamų veikų.

Vilniaus regiono apylinkės teismas prašyme nurodo, kad negali taikyti ginčijamo teisinio reguliavimo, nes jis yra panašus į nuostatas, kurias KT 2017 metų nutarimu jau pripažino prieštaravusiomis Konstitucijai.

Šiame nutarime KT taip pat konstatavo, kad minėtu teisiniu reguliavimu buvo sudarytos prielaidos tokią žalą padariusiam asmeniui išvengti pareigos visiškai atlyginti padarytą žalą, o ją patyrusiam asmeniui, dėl jam padarytos žalos tapusiam kreditoriumi fizinio asmens bankroto procese, negauti teisingo patirtos žalos atlyginimo. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS