KT: Vyriausybės sprendimas dėl J. Miliaus atleidimo buvo teisėtas | Diena.lt

KT: VYRIAUSYBĖS SPRENDIMAS DĖL J. MILIAUS ATLEIDIMO BUVO TEISĖTAS

  • 3

Konstitucinis Teismas penktadienį paskelbė, kad Vyriausybė nepažeidė Konstitucijos, 2016 metais atleisdama Joną Milių iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pareigų.

„Vyriausybė turėjo pagrindą abejoti VMVT direktoriaus J. Miliaus gebėjimu tinkamai atlikti savo pareigas“, – rašoma Konstitucinio Teismo pranešime.

Konstitucinis Teismas atkreipė dėmesį, kad sprendimą tuometinė Vyriausybė priėmė įvertinusi teisėsaugos informaciją apie korupcijos rizikos valdymo trūkumus ir J. Miliaus ryšius su Seimo nariu Petru Gražuliu, sprendžiant bendrovės „Judex“ problemas.

„Vyriausybės 2016 metų rugsėjo 28 dienos nutarimas yra ir teisėtas, ir pagrįstas“, – nurodė teismas.

Teisėsauga J. Miliui 2016 metų liepą pareiškė įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu „Judex“ byloje, tačiau pernai nutraukė tyrimą J. Miliaus atžvilgiu, nenustačiusi, kad jis būtų nusikaltęs.

Konstitucinis Teismas bylą nagrinėjo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo prašymu. Šis teismas svarsto J. Miliaus skundą dėl atleidimo teisėtumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

VALIO

VALIO VALIO VALIO LABAI DZIUGU KAD TEISINGUMAS IR lIETUVOJE YRA

nuomone

Nera ka cia skelbti nes mano manymu sis veikejas senai puikiai zino kad liks sausas ir tyras manau kad tokiu veikeju pakaltinti neimanoma

Idomu

Ar konstitucija leidzia trims KT teisejams atleistiems kovo men dirbti ir skelbti kazka???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS