Koronavirusu užsikrėtusi šiaulietė nusprendė likti ligoninėje | Diena.lt

KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSI ŠIAULIETĖ NUSPRENDĖ LIKTI LIGONINĖJE

  • 14

Respublikinė Šiaulių ligoninė praneša, kad koronavirusu užsikrėtusi pacientė nusprendė dar pasilikti ligoninėje.

Ligoninės teigimu, koronavirusu užsikrėtusiai pacientei savaitgalį buvo atlikti du tyrimai dėl koronaviruso. Penktadienį paimtas mėginys buvo teigiamas. Sekmadienį paimto mėginio tyrimo rezultatas kol kas nežinomas. Anot Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijaus Mažeikos, bet kuriuo atveju: ar rezultatas bus teigiamas, ar neigiamas pacientė šią savaitę dar liks ligoninėje.

Praėjusią savaitę buvo sprendžiama, kad pacientė nuo pirmadienio, net ir esant teigiamam tyrimo rezultatui, galės būti izoliuota namuose.  Visgi pati moteris nusprendė likti ligoninėje, kol visiškai pasveiks, o grįžusi galės gyventi aktyvų, įprastą jai gyvenimą.

R. Mažeika pacientės pasirinkimą vertina kaip labai atsakingo žmogaus, suvokiančio savo atsakomybę visuomenei, elgesį.

„Galime pasidžiaugti ir padėkoti, kad jos atsakingas, pavyzdinis elgesys, grįžus iš endeminės zonos buvo teisingas ir lemiantis, kad turime šalyje tik vieną infekuotą žmogų. Jos pavyzdžiu ir visuomenė ėmė labai atsakingai žiūrėti į ligos požymius“, – pranešime spaudai pažymi gydymo įstaigos vadovas. 

Lietuvoje visiems žmonėms, pabuvojusiems endeminėje zonoje ir pajutusiems ligos simptomus, koronaviruso tyrimai atliekami be jokių išimčių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

...

Iš ligoninės jai tik vienas kelias - į morgą.

VĖLTA

Nįdomu - vis taspats tipažas Kitų asociacijų neturi,

Anonimas

Nuotraukoje moterėlė net dvi kaukes vieną ant kitos užsidėjusi. Tikisi, kad virusas nepersifiltruos...o jis net per penkias persifiltruoja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS