Šalies valdžios ir teisėsaugos puolimą įžvelgiantys druskininkiečiai įteikė peticiją | Diena.lt

ŠALIES VALDŽIOS IR TEISĖSAUGOS PUOLIMĄ ĮŽVELGIANTYS DRUSKININKIEČIAI ĮTEIKĖ PETICIJĄ

  • 11

Korupcijos zona paskelbti Druskininkai sukilo. Verslo asociacijos Druskininkų klubo atstovai Seimui įteikė beveik 6,5 tūkst. gyventojų pasirašytą prašymą išsiaiškinti, ar politikai nedaro neteisėtos įtakos teisėsaugai, praneša portalas lrytas.lt.

Druskininkų atstovai ragina Seimą sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri atsakytų, ar su Druskininkais susijusius tyrimus vykdę prokurorai ir teisėjai nejautė politikų spaudimo ir kodėl dauguma bylų buvo patikėtos tiems patiems pareigūnams.

„Viešojoje erdvėje nuolat skleidžiama informacija, kuria siekiama menkinti Druskininkų ir jo mero vardą, žemina kurorto ir jų gyventojų orumą, kenkia verslo aplinkai“, – rašoma peticijoje.

Vietos verslininkų teigimu, Druskininkus menkinantys pareiškimai kenkia tiek kurorte veikiančiam verslui, tiek būsimoms investicijoms.

Iš 6,5 tūkst. pasirašiusiųjų šį dokumentą – beveik 5 tūkst. Druskininkų gyventojų.

Kaip rašoma portale lrytas.lt, Seimo sudaryti komisiją prašantys Druskininkų gyventojai ir 18 kurorto savivaldybės tarybos narių nurodė, kad nuo 2011 metų buvo prirašyta per 100 skundų, pradėta daugiau kaip 40 tyrimų ir dėl savivaldybės vadovų, ir dėl jų šeimos narių.

Seimo prašoma ištirti, kokią įtaką valstybės institucijoms ir teisėjams galėjo daryti prezidentė Dalia Grybauskaitė bei jos patarėjai, Seimo nariai Vitalijus Gailius, Jurgis Razma ir Arvydas Anušauskas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Be to, Druskininkų savivaldybės vadovus apkaltinti ne kartą bandė vietos politikai – liberalai Valdas Trinkūnas ir Juozas Šarkus, konservatorius Vilius Semeška.

Pastaraisiais metais apie Druskininkus skamba daugybė įtartinų istorijų, tačiau bylos subliūkšta, o kartais paaiškėja, kad teisėsauga šio miesto ir jo vadovų atžvilgiu taiko dvigubus standartus – panašių bylų kitose šalies savivaldybėse nesiima, tuo metu Druskininkuose jų imasi itin uoliai.

Lietuvą sukrėtusioje teismų korupcijos byloje taip pat skambėjo Druskininkų vardas. Kaip jau rašyta, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu.

Šiuo metu areštuotas R. Malinausko namas, esantis netoli Vijūnėlės dvaro, Areštuotas ir A. Kadziausko butas bei kitų įtariamųjų teisėjų korupcijos byloje turtas.

Druskininkų meras tvirtino, kad naujausi teisėsaugos įtarimai susiję su neseniai vykusiais savivaldos rinkimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

zzz

Jeigu ne Malinauskas,tai po koncervų siautėjimo dabar Druskininkai būtų tik griuvėsių krūva.

'peticijos'

savininkai vien verslo biznieriai,bet kokia kaina isdurt kita ir valstybe,nu kada jiems bus gana…?

...

DAR vienas Zuokuliukas: "VAGIU, bet ir sau artimiems vogt leidžiu... kol jie ir liaudžiai patrupina".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS