Kosove žuvusį muitinės pareigūną A. Šenavičių siūloma pagerbti valstybės apdovanojimu | Diena.lt

KOSOVE ŽUVUSĮ MUITINĖS PAREIGŪNĄ A. ŠENAVIČIŲ SIŪLOMA PAGERBTI VALSTYBĖS APDOVANOJIMU

  • 2

Pernai rugsėjį Kosove per apšaudymą žuvusį Muitinės departamento pareigūną Audrių Šenavičių siūloma po mirties apdovanoti Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Vyriausybė nusprendė teikti prezidentei siūlymą, kad A.Šenavičius būtų apdovanotas "už didvyriškumą ir pasiaukojimą vykdant Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) teisės viršenybės misiją (EULEX) Kosove".

Misijoje Kosove A.Šenavičius buvo muitinės mobiliosios komandos narys.

Šio komandos užduotys - pasienio punktuose atlikti muitinės kontrolę, transporto priemonių, prekių ir keleivių tikrinimą, kontrabandos gabenimo užkardymą, dalyvauti vykdant tyrimus ir apklausas vietoje atliekant baudžiamąjį persekiojimą, muitinės operacijose prieš kontrabandos gabenimą ir nusikalstamas grupuotes pasienio perėjimo punktuose. Taip pat komanda teikia pagalbą žvalgybos ir bylų tyrimo darbą atliekantiems pareigūnams.

A.Šenavičius žuvo pernai rugsėjo 19 dieną šiauriniame Kosovo pasienyje su Serbija, netoli Zvečano miesto, nežinomiems asmenims apšaudžius ES pareigūnus gabenusius automobilius. Jo palaikai buvo pargabenti į Lietuvą ir palaidoti Anykščiuose.

Klaipėdos teritorinėje muitinėje posto vyresniuoju inspektoriumi dirbęs A.Šenavičius buvo vedęs, turėjo du vaikus.

A.Šenavičius yra trečiasis per nepriklausomybės laikotarpį tarptautinėse misijose žuvęs lietuvis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunas 1

Ne nezinomi asmenys,o juodasikniai albanai ji uzverte.

vanga-

Tai reikejo metu laiko, kol valdzia atsipeikejo?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS