Krašto apsaugai skirti statiniai gali būti atleisti nuo infrastruktūros plėtros įmokos | Diena.lt

KRAŠTO APSAUGAI SKIRTI STATINIAI GALI BŪTI ATLEISTI NUO INFRASTRUKTŪROS PLĖTROS ĮMOKOS

Seimas pradėjo svarstyti Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma atleisti nuo savivaldybės infrastruktūros plėtros įmokos statinius, statomus ar rekonstruojamus krašto apsaugos tikslams skirtose teritorijose.

Už tokias krašto apsaugos ministro Seimo nario Arvydo Anušausko antradienį pateiktas įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 77 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 34. Į Seimo posėdžių salę projektas sugrįš gegužės 18 d.

Projekto autorius mano, kad, atsižvelgiant į krašto apsaugos sistemos statybos projektų uždavinius ir tam tikslui skirtų valstybės biudžeto asignavimų paskirtį, įmokos mokėjimas savivaldybės infrastruktūros plėtros tikslais yra nepagrįstas.

Šiuo metu įstatyme numatyta, kad savivaldybės infrastruktūros plėtros įmoka mokama dėl naujai statomo, rekonstruojamo pastato, esamo inžinerinio statinio, rekonstruojamo į pastatą, ir (ar) kito inžinerinio statinio, kuris nėra savivaldybės infrastruktūra ir jo naudojimui reikalinga savivaldybės infrastruktūra. Savivaldybės infrastruktūros plėtros įmoką moka šių statinių statytojas (vystytojas).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimui Pydarui

Oi kaip reikia karo.........

Nesamonė !

Melžia ES ir dar sau privilegijű prisigalvoja ! O žmogelis iš algos + kreditas bandantis susikurti savo šeimai namus , dar privalo ir kažkokius NESVEIKUS MOKESČIUS MOKĖTI !!! NEGALIMA TAIP SUKČIAUTI !

Ką gi

logiška būtų infrastruktūros plėtros mokestį Krašto apsaugai priskaičiuoti į išlaidas NATO reikmėms...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS