Kryžkalnyje paminėta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų diena | Diena.lt

KRYŽKALNYJE PAMINĖTA LIETUVOS KARIUOMENĖS SAUSUMOS PAJĖGŲ DIENA

  • 2

Kryžkalnyje esančiame Lietuvos partizanų memoriale šeštadienį paminėta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų diena, pranešė Lietuvos kariuomenė (LK).

Minėjimo ceremonijoje dalyvavo Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės vadovybės, kariuomenės pajėgų ir vienetų vadai, buvę Sausumos pajėgų vadai, Lietuvoje dislokuotų sąjungininkų vienetų atstovai ir kiti svečiai.

Ceremonijoje buvo pagerbti geriausi šių metų pajėgų kariai – viršila Andrius Mocka, vyresnysis seržantas Vytas Lapėnas ir seržantas Justas Augustis.

Kariams už indėlį stiprinant Lietuvos ginkluotąsias pajėgas dėkojo Sausumos pajėgų vadas Artūras Radvilas.

„Naudodamasis proga dėkoju visiems už Jūsų neabejotiną ryžtą, kuris yra reikšmingas įnašas stiprinant ginkluotąsias pajėgas bei prisidedant prie mūsų krašto saugumo. (...) Linkiu jums stiprybės ir ryžto tolimesnėje tarnyboje“ – LK pranešime sako A. Radvilas.

Jis, prieš atvykstant į minėjimą Kryžkalnyje, kartu su geriausiais kariais pasodino ąžuolą Žalgirio pergalės parke, Kauno rajone.

Tradicija tapusioje šventėje taip pat įvyko Sausumos pajėgoms pavaldžių vienetų rikiuotė, pasižymėjusių karių apdovanojimo ceremonija, renginį vainikavo haubicos salvės ir muzikinė programa.

Sausumos pajėgų diena minima liepos 15 dieną ir siejama su tuo, kad 1410 metų liepos 15-ąją vykusį Žalgirio mūšį aprašančiuose istoriniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėtas raudonos vėliavos su Gediminaičių stulpais panaudojimas mūšyje. Būtent šios vėliavos pavyzdžiu buvo sukurta, 2005 metais patvirtinta, dabartinė Sausumos pajėgų vėliava.

GALERIJA

  • Kryžkalnyje paminėta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų diena
  • Kryžkalnyje paminėta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų diena
  • Kryžkalnyje paminėta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų diena
SP ir M. Patašiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo,važiuok namo į matuškos

subinę,ir ten gedėk,vatinka.

TIESIOG PASITYČIOJIMAS...

Toje vietoje stovėjo paminklas visų 15 sąjunginių respublikų MOTINOMS, kurių vaikai ar sutuoktiniai padėjo savo galvas kovoje prieš vokiškąjį FAŠIZMĄ. Lietuva pasityčiojo iš visų respublikų MOTINŲ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS