KT – byla dėl prievolės priimti naujus narius į medžiotojų klubą | Diena.lt

KT – BYLA DĖL PRIEVOLĖS PRIIMTI NAUJUS NARIUS Į MEDŽIOTOJŲ KLUBĄ

  • 2

Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį pradeda nagrinėti bylą dėl medžioklės plotų naudotojų asociacijai nustatytos prievolės priimti narius į medžiotojų kolektyvą.

Byla bus nagrinėjama rašytinio proceso tvarka pagal Vilniaus miesto apylinkės teismo kreipimąsi.

Šis teismas nagrinėjo piliečio skundą, kad medžiotojų klubas atsisakė jį priimti savo klubą. Ieškovas yra medžiotojas ir turi šio klubo naudojamame medžioklės plotų vienete jam nuosavybės teise priklausančių daugiau kaip 100 ha žemės ūkio ir miško paskirties žemės sklypų.

Tačiau medžiotojų klubas per visuotinį narių susirinkimą slapto balsavimo metu nepritarė ieškovo narystei, nes šis yra baustas už medžioklės taisyklių pažeidimus.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuomone, Medžioklės įstatyme nustatytas įpareigojimas priimti asmenį į medžiotojų kolektyvą, apriboja konstitucinę asociacijos narių laisvę nuspręsti, su kuo jie nori ar nenori vienytis į asociaciją.

Teismas atkreipė dėmesį, kad anksčiau KT yra pasisakęs, jog teisė medžioti nėra konstitucinė teisė, ji kyla iš žemesnės galios teisės aktų ir turi būti įgyvendinama taip, kaip numatyta teisės aktuose. Tuo metu asociacijų laisvė yra konstitucinė laisvė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

prieko

cia KT jei yra vidaus RK ir reikia pagalvot bent apie sauliu statusa ir leisti jiems nesiot ginkla juk sveicarai visi ginkluoti bet kriminalo nera nes tai A morales zmones ne /runkeliai/ tai atrinkus galima butu tureti rimta parama ne geltonsnapiu naujoku o zmoniu su patirtim kad ir senjoru taip kad ta turi nuspresti musu seimo /tvartelis/ ir cia ne eurosojuz reikalas o visuomenes musu......

S

Klubo( asociacijos) istatai yra auksciau medziokles istatymo. Taip kad nubalsavo ir nepriieme. Galimpriimti gali nepriimti. Dauguma Sprendzia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS