KT vertins prievolę kandidatams į Seimą nurodyti teistumą | Diena.lt

KT VERTINS PRIEVOLĘ KANDIDATAMS Į SEIMĄ NURODYTI TEISTUMĄ

Konstitucinis Teismas (KT) tirs, ar prievolė kandidatų į Seimo narius plakatuose nurodyti teistumą neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Ši byla pradėta gavus individualų skundą.

KT priėmė nagrinėti skundą dėl tvarkos, kai rinkimų plakate privalu nurodyti „Teismo nuosprendžiu yra pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos“, nepaisant to, kad asmuo teistas dėl neatsargaus elgesio, nesunkaus nusikaltimo, jo teistumas yra išnykęs ir jis laikomas nepriekaištingos reputacijos.

Anot pareiškėjo, tokiu būdu dėl neatsargumo ar dėl nesunkaus nusikaltimo nuteisti asmenys prilyginami tiems, kurie pripažinti kaltais dėl tyčinių, apysunkių, sunkių ir labai sunkių nusikaltimų.

Jis teigia, kas negali būti nustatyta Vyriausiosios rinkimų komisijos pareiga iš esmės skirtingą informaciją leidžiamame kandidato plakate ar plakate su kandidatų sąrašu pateikti vienodai negatyviai juos apibūdinant.

Šis prašymas – vienuoliktasis individualus konstitucinis skundas, priimtas nagrinėti Konstituciniame Teisme. Juridinių ir fizinių asmenų teis kreiptis į KT įtvirtinta 2019 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimui Pydarui

KGB agentu atžalos nagrinės, KGB agentu atžalas

Itarus

Taip pat tegul nurodo ar jie ir ju tevai nedirbo kgb, ir ar dabar nera uzverbuoti fasistu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS