Kultūroje – nerimas dėl naujos viruso bangos: kai kurie teatrai jau atšaukia spektaklius | Diena.lt

KULTŪROJE – NERIMAS DĖL NAUJOS VIRUSO BANGOS: KAI KURIE TEATRAI JAU ATŠAUKIA SPEKTAKLIUS

  • 4

Lietuvoje kylant COVID-19 atvejų skaičiui, kultūros įstaigų vadovai tikisi, kad problemas padės švelninti galimybių pasas, tačiau nerimo ženklai – vis ryškesni, rašo portalas 15min.lt.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktorius Jonas Sakalauskas jau pats asmeniškai atšaukė kai kuriuos spektaklius. Kultūros ministras Simonas Kairys teigė, kad išeitis – viena: jeigu nesiskiepysime, „joks superplanas nepadės“.

„Akivaizdu, kad daugėja atvejų. Pasaulis jau imasi priemonių, o Lietuva jų dar tik imsis. Neramu, nes turime išskirtinį sezoną. O tikėjomės, kad jis bus toks, kaip būdavo anksčiau. Ir dabar tikimės iki paskutiniųjų“, – sakė J.Sakalauskas.

Neramu, nes turime išskirtinį sezoną. O tikėjomės, kad jis bus toks, kaip būdavo anksčiau.

Pasak jo, jau keli LNOBT renginiai yra atšaukti jo iniciatyva: „Medikų bendruomenė jau ruošiasi sudėtingesniam laikotarpiui, tad akivaizdu, kad bus skelbiamas kažkokio lygio karantinas. Nenoriu gąsdinti visuomenės, bet visi ženklai tai rodo, nors tai oficialiai dar nepatvirtinta.“

J.Sakalauskas tikisi, kad artėjantis ruduo nesutrukdys repetuoti, juoba „paskiepiję esame didesnę dalį žmonių“:

Jis tikino, kad LNOBT „tikrai prisidėtų prie vakcinacijos skatinimo“: „Padarysime viską, kad primintume norintiems skiepytis ir neturintiems neigiamo požiūrio dėl vakcinų.“ 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kągi

Viskas su tamstomis aišku. Pagal jus, nesiskiepyję platina virusą? Jeigu taip, tai jūsų suvokimas žemiau grindjuostės, net diskutuot neverta. Ačiū už nuomones.

Lilės nuomonė.

Neiskiepijusiems karantinas .Nes per juos kenčiame visi tą karantiną.Žmonės netenka darbo ir pragyvenimo šaltinio.O tai per bukus.

Pasiskiepijes.

Už Sakalauską.Tegu serga ir pamato patys koks tas virusas.O kai papuls į renimaciją tai jau nieko nebematys.Tik gyvenimo galą.Nes mano artimų tarpe sirgo ,o pažystami mirė.Tai baisiau nereikia sako sirgę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS