Kultūros taryba pradės priimti paraiškas finansavimui | Diena.lt

KULTŪROS TARYBA PRADĖS PRIIMTI PARAIŠKAS FINANSAVIMUI

  • 0

Lietuvos kultūros taryba (LKT) nuo ketvirtadienio lauks kultūros projektų autorių paraiškų finansavimui 2014 metais gauti, pranešė tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė.

Ji ir tarybos nariai ketvirtadienį spaudos konferencijoje tikino, kad taryba sieks kuo didesnio skaidrumo, taip pat kreips didelį dėmesį į teikiamų projektų kokybę.

"Kokybė bus vienas iš didžiausių Kultūros tarybos prioritetų", - teigė tarybos narys Kęstutis Pempė.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis nurodė, jog kultūros finansavimo prioritetai bus vaikų edukacija ir kultūros sklaida regionuose.

Šios sritys numatytos kultūros finansavimo gairėse. Į jas turės atsižvelgti ir projektus finansavimui rinksianti taryba.

Edukacijai numatoma 6,6 mln. litų, kultūrai regionuose - 7 mln. litų, kultūros produktų ir paslaugų kūrimui - apie 22,9 mln. litų, tarptautiniams mobilumo projektams - 8,1 mln. litų, kultūros tapatumo projektams - 3,15 mln. litų, o meno, socialiniams, taikomiesiems bei tarpdisciplininiams projektams - 1,3 mln. litų.

"Svarbu užauginti kultūros vartotoją, kad kultūros vartojimas taptų jo esminiu poreiku, kad tam jis išleistų savo, ne valstybės, lėšas, bent jau 10 proc. savo pajamų", - apie kultūros edukacijos skatinimo svarbą kalbėjo ministras.

Paklaustas apie 7 mln. litų poveikį kultūrai regionuose, Š.Birutis teigė neabejojantis, kad "postūmis atsiras".

Teikti paraiškas dėl projektų, programų ar priemonių dalinio finansavimo Kultūros tarybai bus galima iki gruodžio 13 dienos.

Atrinkti ir paskelbti finansuojamus projektus, programas bei kitas priemones tikimasi vasarį.

"Tris savaites teiks projektus, tada apie mėnesį - pusantro mėnesio reiks sutikrinti, perduoti ekspertams (...). Vasario mėnesį reikėtų turėti patvirtinimus", - kalbėjo D.Urbanavičienė.

Pernai rugsėjį Seimas priėmė Kultūros tarybos įstatymą, kuriuo įsteigta Kultūros taryba, atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų gyvendinimą, stebėti, kaip projektai įgyvendinami.

Vyriausybė Kultūros tarybos sudėtį patvirtino šių metų gegužės 31 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS