L. Graužinienė apie Švedijos monarchus: tai labai paprasti žmonės | Diena.lt

L. GRAUŽINIENĖ APIE ŠVEDIJOS MONARCHUS: TAI LABAI PAPRASTI ŽMONĖS

  • 2

Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei trečiadienį Seime apsilankiusi Švedijos karališkoji pora paliko šiuolaikiškų ir paprastų žmonių įspūdį.

„Labai šiuolaikiški, paprasti žmonės, ir tai ypač daro įspūdį, kadangi tai karališka šeima“, - išlydėjusi svečius žurnalistams įspūdžiais iš susitikimo pasidalino L.Graužnienė.

Pasak jos, Švedijos karaliaus Karlo XVI Gustavo ir karalienės Silvijos vizitas yra ypač svarbus - tai parodytas dėmesys vienos iš pagrindinių Lietuvos strateginių partnerių.

„Tai parodytas dėmesys Lietuvai vieno iš pagrindinių strateginių partnerių, iš Švedijos mes turime didžiausias investicijas, ir labai svarbu tokio aukšto lygio svečių vizitas, tai pagarba Lietuvai“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

Susitikimo metu ji sakė padėkojusi Švedijos karališkajai porai už pagalbą Lietuvos nepriklausomybės ištakose. „Švedija tikrai padėjo Lietuvai einant mūsų nepriklausomybės keliu, mes taip pat kalbėjome apie mūsų ekonominius santykius, energetinius projektus, laiko buvo ne tiek daug, bet stengėmės aptarti kuo daugiau temų“, - pasakojo parlamento vadovė.

Svečiai parlamento rūmuose susitiko su Seimo valdyba, vėliau apžiūrėjo Sausio 13-osios memorialą prie parlamento.

L.Graužinienė svečiams sakė padovanojusi autorinį darbą - dėžutę iš lietuviško beržo.

Švedijos karalius Karlas XVI Gustavas ir karalienė Silvija į Vilnių atvyko trečiadienį. Svečiai visų pirma apsilankė Prezidentūroje, po to monarchai išėjo į S.Daukanto aikštę, kur susitiko su Lietuvos skautais, moksleiviais.

Tai antrasis šios karališkosios poros valstybinis vizitas Lietuvoje. Pagrindinė vizito tema - „Baltijos jūra vienija mus“, todėl ypatingas dėmesys bus skiriamas moksliniams tyrimams ir inovacijoms, tvarumui ir bendriems iššūkiams, susijusiems su Baltijos jūra bei jos regionu, pranešė Švedijos ambasada.

Švedijos karalius Lietuvoje lankėsi 1992 metų spalį, su karaliene Silvija jis viešėjo 2003 metais minint Karaliaus Mindaugo karūnavimo metines ir 2009 metais minint Lietuvos vardo tūkstantmetį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas Br.

Kas išdaigauja su karaliais, o kas neturi duonos kasnio. Vokietijos stumiama bado terapija sunaikina ekonomikos augimo šansus Europoje. Europos Centrinio Banko bandymai spausdinti pinigus, taip stimuliuojant ekonomiką, neduoda jokios naudos, esant tokiam Vokietijos elgesiui. Kai dauguma badauja, tai ta dauguma mažai ką perka, todėl Europos ekonomikai trūksta pirkėjų ir vartotojų. Todėl Lietuvos valdžios bandymai visiškai atsisakyti Rusijos rinkos ir pilnai persiorientuoti į Vakarų Europą yra trumparegiški. Ekonominė kaina, už kurią agituoja D.Grybauskaitė, yra pernelyg didelė, nes katastrofiškai kelia emigraciją. Kai Lietuvoje nebelieka lietuvių, laisvė Lietuvoje lieka tik šernams. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

DJ

Geros tau sveikatos Švedijoje Stasy :)!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS