L. Kasčiūnas: kai kurių pasienio su Baltarusija punktų uždarymas – tik laiko klausimas | Diena.lt

L. KASČIŪNAS: KAI KURIŲ PASIENIO SU BALTARUSIJA PUNKTŲ UŽDARYMAS – TIK LAIKO KLAUSIMAS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, jog Baltarusijoje esant „Wagner“ samdiniams, kai kurių Lietuvos pasienio punktų uždarymas yra tik laiko klausimas.

„Visada sakiau, kad tai (sienos su Baltarusija uždarymas – BNS) gali būti variantas, kad mes tą galime padaryti. Tiesą sakant, noriu pasakyti, kad NSGK dar prieš porą mėnesių priėmė tokį rekomendacinį sprendimą pagalvoti apie tam tikrų pasienio punktų uždarymą“, – LRT radijui penktadienį sakė L. Kasčiūnas.

„Kai kurių punktų uždarymas yra išvis tik laiko klausimas. Tai tikrai bus padaryta. Aš galbūt dabar nedetalizuosiu kurių, bet jeigu tiktai matysime, kad situacija aštrėja, sprendimas bus priimtas ir dėl visiško sienos uždarymo“, – akcentavo jis.

Lenkijoje, Suvalkų krašte, ketvirtadienį viešėjęs prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad Vilnius, Varšuva ir Ryga turi būti pasiruošusios kartu uždaryti sieną su Baltarusija, jei dėl „Wagner“ samdinių saugumo situacija blogėtų.

Mes truputėli skiriamės nuo lenkų. Lenkai truputėli daugiau viešai demonstruoja jėgą prie sienos.

Lenkijos pareigūnai yra užsiminę apie galimybę išvis uždaryti sieną su Baltarusija. Vidaus reikalų ministerija tokius svarstymus laiko realiais.

„Mes truputį skiriamės nuo lenkų. Lenkai truputį daugiau viešai demonstruoja jėgą prie sienos. Mes viešai tą darome mažiau, bet visas planas, visa parengtis yra sudėliota. Kažkuriam etape įsijungtų ir mūsų kariuomenė“, – sakė L. Kasčiūnas.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai ketvirtadienį lankydamiesi Suvalkų krašte tvirtino, kad Baltarusijoje šiuo metu yra apie 4 tūkst. „Wagner“ samdinių.

Pasak G. Nausėdos, dalis jų yra priartėję prie abiejų šalių sienos. Šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad kovotojų skaičius Baltarusijoje nėra baigtinis – grupė čia planuoja dislokuoti iki 10 tūkst. kovotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jūra

Kietas vaikinas L.Kasčiūnas.Linkim sėkmės .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS