L. Linkevičius: Holokaustą neigiantis britas nepageidaujamas Lietuvoje | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS: HOLOKAUSTĄ NEIGIANTIS BRITAS NEPAGEIDAUJAMAS LIETUVOJE

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį pranešė, kad siūlys į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukti Holokaustą neigiantį britą Davidą Irvingą (Deividą Irvingą).

Tai ministras sakė reaguodamas į pranešimus, kad britas rudeniop ketina aplankyti regiono šalis.

„Artimiausiu metu kreipsiuosi į Migracijos departamentą su siūlymu jį įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą“, – BNS sakė L. Linkevičius.

„Jo pažiūrų skleidimas neigiant Holokaustą ir garbinant Adolfą Hitlerį Lietuvoje yra nusikaltimas ir mes negalime leisti vykdyti tokių nusikaltimų“, – teigė ministras.

Pasak jo, turimi duomenys leidžia įtarti, kad viešai paskelbęs apie kelionę į Lenkiją rugsėjo mėnesį D. Irvingas gali ketinti atvykti ir į Lietuvą.

„Pranešama apie turistinę kelionę į Latviją, Lenkiją. Gali būti taip, kad jis gali ketinti vykti pro Lietuvą. Noriu iškart pasakyti – tokie asmenys Lietuvoje yra nepageidautini ir tokių pažiūrų skleidimas nėra toleruotinas“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato, kad už nacistinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos nusikaltimų neigimą ar šiurkštų menkinimą galima bausti laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius (Jacekas Čaputovičius) praeitą mėnesį paskelbė, kad jo šalis taip pat turbūt neįsileis D. Irvingo, nes Lenkijoje draudžiamas Holokausto neigimas.

Kelių knygų autorius D. Irvingas neigia, kad naciai Antrojo pasaulinio karo metais nužudė 6 mln. žydų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Linkėvič....

Klausmelis

Atspekit kokios tautybes Linkevicius

Holo kau stui

Primink mums kiek kartu sudejus prancuzai ,italai, ispanai priešinosi naciu marui ir kiek ju del to mire?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS