L. Linkevičius susitiko su Baltarusijos opozicija | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS SUSITIKO SU BALTARUSIJOS OPOZICIJA

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, susitikęs su Baltarusijos opozicijos atstovais, aptarė Baltarusijoje vykstančius procesus, artėjančius parlamento ir Baltarusijos prezidento rinkimus.

Ministras išsakė Lietuvos susirūpinimą dėl negerėjančios žmogaus teisių situacijos ir sisteminių pilietinių laisvių pažeidimų.

„Lietuvai yra svarbi nepriklausomos ir demokratinės Baltarusijos, gerbiančios žmogaus teises ir užtikrinančios įstatymo viršenybę ateitis", – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras pakartojo, kad Lietuvos pozicija dėl Astravo atominės elektrinės (AE) išlieka nuosekli – projektas vykdomas neskaidriai, pažeidžiant galiojančias konvencijas, todėl Lietuva ir toliau kels Astravo AE klausimus.

Baltarusijos opozicijos atstovai padėkojo Lietuvai už priimtą palankų sprendimą, kad ant 1863-1864 m. sukilimo vado K. Kalinausko paminklo bus užrašas ir baltarusių kalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ziauriai

Musu monstras atrodo,tarp normaliu zmoniu.slykstu ziureti I toki liurba komjaunuoli

manau

turbut labai nori dar vienos Ukrainos.Ne tavo kiskis,tai ir ne -------

va va ten kur mankurtai koloborantai

lyberastai ir LGBT agrastai ten ir linkevicius ....ten jo prieteliai ir draugai....gales visi choru pasiskrepliuot ant BATIOS..... kol neisvaikys,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS