L. Pernavas: turime valdžios patikinimą, kad kitąmet pareigūnai uždirbs 1000 eurų | Diena.lt

L. PERNAVAS: TURIME VALDŽIOS PATIKINIMĄ, KAD KITĄMET PAREIGŪNAI UŽDIRBS 1000 EURŲ

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sako turintis Vyriausybės patikinimą, kad kitąmet pareigūnai uždirbs mažiausiai 1000 eurų po mokesčių.

„Džiaugiuosi, kad turime Vyriausybės patikinimą, kad kitais metais policijos pareigūnų darbo užmokestis iš tiesų galės būti tūkstantis eurų į rankas – kalbu su naktiniais budėjimais, viršvalandžiais, su visais priedais, priemokomis“, – internetinėje konferencijoje ketvirtadienį sakė L. Pernavas.

Policijos vadovas, pristatydami 2018-ųjų darbo rezultatus, pabrėžė, kad per pastaruosius penkerius metus nusikaltimų mažėja, pagerėjo ištiriamų vagysčių statistika, tačiau pažanga nepakankama – ištiriama tik kas ketvirta.

„Pačių vagysčių mažėja, nekalbu net apie automobilių, gyvulių vagystes, kur mes net specialius planus turėdavome (...). Kitą grėsmę, kurią mes matome – nusikaltimai elektroninėje erdvėje. Turbūt tik kelių metų klausimas, kada tie nusikaltimai, mūsų duomenų vagystės nusvers, viršys įprastas mūsų vagystes“, – sako L. Pernavas.

Džiaugiuosi, kad turime Vyriausybės patikinimą, kad kitais metais policijos pareigūnų darbo užmokestis iš tiesų galės būti tūkstantis eurų į rankas.

Artimiausiais metais policija žada skirti ypatingą dėmesį investicijoms ir mokymui tiriant kibernetinius nusikaltimus, taip pat pareigūnų kvalifikacijos kėlimui. Pasak vadovų, per trejus metus keturis kartus sumažėjo bandymų papirkti pareigūnus, visuomenės pasitikėjimas policija išlieka aukštas ir tai rodo, jog sistema valosi.

L. Pernavas sako, kad policija dar turi „pakeisti mąstymą, kad iš organizacijos, kurie naudoja jėgą, pereitume prie organizacijos, kuri yra daugiau socialinių paslaugų įmonė“.

„Žmonės neturi mūsų bijoti. Esu įsitikinęs, kad tai, jog „jeigu bijo, tai gerbia“, yra netiesa. Baime paremtų santykiu mes jokiu būdu nepastatysime. Mes tikrai investuosime, turime idėją ateinantiems metams, į mokymus, į mūsų mokymo naują įstaigą, į nuotolinius mokymus – vadinamuosius vebinarus. Nes visos technologijos, priemonės, automobiliai, pastatai yra nulis be žmonių “, – sakė L. Pernavas.

Generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas sako, kad policija pereina prie nuotolinio mokymo sistemos, kuris leidžia pareigūnams kelti kvalifikaciją neatitrūkstant nuo darbo savo teritoriniame padalinyje. Jis taip pat įsitikinęs, kad steigiama policijos kolegija suteiks „kokybinį ir kiekybinį šuolį“ rengiant pareigūnus.

Kitas L. Pernavo pavaduotojas Edvardas Šileris tvirtino, kad jau diegiama sistema, kuri leis penkis pagrindinius pažeidimus pareigūnui registruoti tik išmaniuoju telefonu, t.y. padarius nuotrauką ir registravus įvykį išmaniąja programėle.

Policijos vadovai kaip pasiekimus įvardijo atnaujintą automobilių parką, uniformas ir inventorių, naujus komisariatus ir areštines, per 300 eurų padidėjusį vidutinį pareigūnų atlyginimą, sprendimus, leidusius atsisakyti dalies biurokratinio darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tadas

vokietijoje valytotoja daugiau uždirba o čia nu nahui

Tomas

Tikiuosi, kad komisaro šnekos taps ir realiais darbais. Sėkmės darbuose

.....

Gal komisaras mokysis kinu kalbos uz musu pinigus o vaikai ir senukai i lauka iseiti saunu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS